Radio

Presentator | Podcast | Film  

In 2021 ben ik als freelancer terug gegaan naar mijn eerste liefde: radio maken. Van 5 nov 2021 t/m 3 apr 2022 was ik presentator, programmamaker en eindredacteur bij Omroep ZWART voor de Nacht is ZWART op NPO Radio 1 en bij de Radio ZWART Marathon. Van maart t/m september 2021 was ik freelance producer bij de middagshow op Sublime: Angelique’s Afternoon.

Maar het was tijdens mijn stage bij Studio Sport in de zomer van 2009 dat ik mijn hart verloor aan radio als medium. In de weekenden en tijdens sport evenementen werkte ik tot 2016 als ik gastvrouw en productie-assistent bij Langs de Lijn. Enkele hoogtepunten? De start van de Vuelta in Assen, de start van de Giro d’Italia in Amsterdam, de start van Tour de France in Rotterdam en Utrecht en het EK Hockey in het Amsterdamse Bos.

Tegelijkertijd werd ik één van de vaste presentatoren van het wekelijkse programma Kunst & Cultuur op vrijdag op AmsterdamFM. In de vele uren die ik in de studio zat, sprak ik met kunstenaars, theatermakers, artiesten, curatoren, fotografen, schrijvers, filmmakers, dansers, festival organisatoren over hun werk. De gesprekken met muzikanten en de liedjes die ze live in de studio speelden maakte het presenteren een dankbare taak.

In de jaren die volgden, heb ik als presentator en verslaggever mijn stem laten horen bij vele andere programma’s, waaronder Levensverhalen, Sport op Zondag, Get a Room | Liefdesverhalen vanuit het Volkshotel en mijn eigen muziekprogramma Amber’s Avon(d/t)uren.

Foto: Linda Bouritius

Naast mijn werk in de studio van de lokale omroep, ben ik aan de slag gegaan als festival reporter voor het online themakanaal van 3FM: KX Radio. Mijn focus ligt op de Nederlandse talenten en bands. Ik interviewde vele artiesten als Blaudzun, Chef’ Special, Typhoon, Orange Skyline, John Coffey, Pitou en Sjors van der Panne.

Foto credit: Jory Onrust (@jollyfishcial )

Festival interviews KX Radio & Amsterdam FM

Klik rechtsboven om meer interviews in deze playlist te bekijken.

Kunst & Cultuur Amsterdam FM

Festival interviews oP Soundcloud