Reclamemuziek podcast – AMP Amsterdam

In de nieuwe podcast ‘Reclamemuziek’ van AMP Amsterdam duik ik in de wereld van de muziek voor merken en hun campagnes. In een aantal korte afleveringen ga ik in gesprek met producers, schrijvers, artiesten, labels, publishers, merken en reclamebureaus.

Je komt erachter hoe belangrijk muziek is voor een merk. Maar ook wat het geheim is van het schrijven van een liedje voor een campagne. En wat betekent het voor de carrière van een artiest als het liedje een ware hit wordt?

Deze podcast is een productie van AMP Amsterdam – The Sonic Branding Company.
Volg de podcast in jouw favoriete podcast app.
Veel luisterplezier! 🎙💛🎶

aflevering #1 – Songwriters: Sofia Dragt & JOe Buck

In deze eerste aflevering hoor je het gesprek met artiesten Joe Buck en Sofia Dragt. Beiden deden in het verleden mee aan de Beste Singer Songwriter van Nederland, reisden over de wereld om zich onder te dompelen in de muziek en ze maken graag muziek voor films. 
Geen wonder dat de liedjes die ze maakten voor de campagne van een merk, zijn uitgebreid naar een volwaardige single, waarmee ze respectievelijk binnen kwamen op plek 1 en 2 van de reclamemuziek top 40 allertijden.

aflevering #2 – Publishers & Syncmanagers DEEL 1: Lianne Vos & Karolien Mazereeuw


In deel één van de tweede aflevering, gaan syncmanagers Lianne Vos, Senior Sync Manager bij Universal Music Publishing Group en Karolien Mazereeuw, Head of Sync Benelux bij Sony Music Publishing, samen met onze host Amber Roner dieper in op syncs.
Ze leggen in dit eerste deel it wat er allemaal bij komt kijken als matchmaker tussen auteurs, componisten en merken. Ook hoor je welke muziek zij in hun catalogi hebben en welke artiesten het goed doen op het gebied van sync en hoe oude muziek in een nieuw jasje een nieuwe doelgroep aan je merk kan verbinden. Deel twee volgt een week hierna!

aflevering #2 – Publishers & Syncmanagers DEEL 2: Lianne Vos & Karolien Mazereeuw


In deel 2 van de aflevering over Publishers en Syncmanagers, hoor je hoe syncmanagers
Lianne Vos, Senior Sync Manager bij Universal Music Publishing Group en Karolien
Mazereeuw, Head of Sync Benelux bij Sony Music Publishing, passende muziek vinden bij een campagne. Ook leggen ze het verschil it tussen master en publishing rechten en geven ze een spoedcursus over de meest opvallende termen in hun vak, zoals MFN, deep tagging en ballpark. Tot slot vertellen ze wat zij hopen dat hun legacy zal zijn.

aflevering #3 – Music Producers: Shakuru Tajiri & Maik Cox


In de derde aflevering, gaan music producers & supervisors Shakuru Tajiri & Maik Cox, samen met onze host Amber Roner dieper in op muziek produceren voor commercials. Ze gaan in op wat er allemaal bij komt kijken om van een briefing tot een passende track voor een reclame te komen. Verder vertellen ze over en aantal voorbeelden uit de praktijk zoals Tim Dawn’s ‘To Love Somebody’ voor PLUS Supermarkt.

aflevering #4 – Creative Directors: Joeri Jansen (Roorda) & Ward Graumans (Buck)

In deze aflevering onze host, Amber Roner, met creative directors Joeri Jansen (Roorda) en Ward Graumans (Buck) over de essentiële rol die muziek speelt bij het overbrengen van een boodschap.

aflevering #5 – Brand Partnership Managers: Shari Hubeek (TopNotch) & Emiel van der Burgt (Armada)

In aflevering 5 van de Reclamemuziek podcast nemen we een kijkje in de keuken bij Brand Manager Emiel van der Burgt (Armada) en Head of Brand Partnerships Shari Hubeek (TopNotch). Wat zijn de do’s en dont’s van een brand partnership?