Over Amber

Over Amber | Presentatie | Radio | Film

powervrouwen

Wat is jouw passie? Wat maakte jou voor het laatst hardop aan het lachen? Wat is jouw grootste angst? Wanneer voelde je voor het laatste intense liefde of juist dat enorme verdriet? Iedereen lacht, huilt, droomt, leeft. Iedereen heeft zijn of haar eigen verhaal.

Ik ben een dromer, maar vooral van nature nieuwsgierig naar die verhalen. Gesprekken over het leven, de kleine geluksmomenten en de verbinding voelen met de mensen om me heen, maken mijn leven tot een feest.

Sinds mijn tiende droomde ik er van sportverslaggever te worden en te wonen in Amsterdam. In de loop der jaren zijn mijn ambities veranderd, maar mijn liefde voor het vertellen van verhalen in beeld en geluid is alleen maar sterker geworden.

Finn Silver, Zita Swoon Group, Londam & Theatertroep in Kunst & Cultuur

Na mijn stage bij de sportredactie van De Volkskrant in 2008 en bij Studio Sport in 2009 werd ik één van de vaste presentatoren van het wekelijkse programma Kunst & Cultuur op vrijdag op AmsterdamFM. In de vele uren die ik in de studio zat, sprak ik kunstenaars, theatermakers, artiesten, curatoren, fotografen, schrijvers, filmmakers, dansers, festival organisatoren over hun werk.

In de jaren die volgden, heb ik als presentator en verslaggever mijn stem laten horen bij vele andere programma’s, waaronder Levensverhalen, Sport op Zondag, Get a Room | Liefdesverhalen uit het Volkshotel en mijn eigen muziekprogramma Amber’s Avon(d/t)uren.

Blaudzun

Naast mijn werk in de studio van de lokale omroep, ben ik aan de slag gegaan als festival reporter voor het online themakanaal van 3FM: KX Radio. Mijn focus ligt op de Nederlandse talenten en bands. Ik sprak met artiesten zoals Blaudzun, Chef’ Special, Typhoon, Orange Skyline, John Coffey, Pitou en Sjors van der Panne.

Verder host ik podia, zoals de Uitmarkt, de Amsterdamse Popprijs (GRAP Amsterdam) en het Magneetfestival. Ook heb ik tijdens Eurosonic Noorderslag als moderator meerdere panels geleid over actuele onderwerpen die spelen in de muziek business.

Dit is maar een stukje van mijn verhaal. De verhalen van hen die ik interviewde vind je op deze website. Wat je verder nog moet weten? Dat ik alles waar ik ooit van droomde voor een groot gedeelte heb weten te realiseren. Ik heb een hele periode geleefd voor twee, want de programma’s en interviews doe ik in mijn eigen tijd.

Doordeweeks werk ik als Videospecialist voor NN Group. Daar vertel ik de verhalen over de onderwerpen die spelen binnen ons bedrijf voor zowel interne als externe stakeholders. Voor mij is het de ideale combinatie gebleken mijn nieuwsgierigheid voor het leven te combineren in alles wat ik doe.

Zoek jij een interviewer, een presentator, hulp bij (online) content of advies voor een evenement, radioprogramma of video productie? Bel, mail of app mij en ik help je graag jouw verhaal het juiste podium te bieden.