Brood en Spelen Podcast

Brood & Spelen is dé nieuwe podcast voor ambitieuze muzikanten, nieuwsgierige liefhebbers en toevallige voorbijgangers. Als host neem ik 1x in de 2 weken met mijn gasten de muzikale actualiteiten door. Verwacht boeiende interviews, inhoudelijke tafelgesprekken en de tofste tracks.

In Brood en Spelen Backstage nemen wisselende presentatoren de actualiteiten in de muziekindustrie door met de grote spelers in de muziek. Abonneer je in jouw favoriete podcast app. Veel luisterplezier! 🎙💛🎶

Spotify: https://spoti.fi/2LG5iCq
Apple Podcasts: https://apple.co/34e9Ztu

Volg Brood en Spelen ook op:
Facebook: https://www.facebook.com/Broodenspele…
Instagram: @broodenspelenpodcast 
Brood & Spelen playlist (met gedraaide tracks uit de uitzending): https://open.spotify.com/playlist/0M7….


De podcast is een samenwerking tussen:
GRAP Amsterdam en Topcast Media.
🎙💛🎶

aflevering #32 – Popronde, Unmute us en meer met Chris Moorman, Meis en Ben Forte.

🎙𝗕𝗿𝗼𝗼𝗱 𝗲𝗻 𝗦𝗽𝗲𝗹𝗲𝗻 𝗶𝘀 𝘁𝗲𝗿𝘂𝗴! 
In deze eerste aflevering na de zomer: 

🎯 Chris Moorman van @poprondeover de veranderingen die dit reizende festival heeft moeten maken. Daarnaast heeft hij volop tips voor Popronde-deelnemers. 
❤️‍🔥 Een vlammend betoog @meismuziek over Unmute Us. Ook deelt zij haar ervaringen over de Popronde en strooit met tips voor deelnemers.
🚂 En @benfortemusic over zijn nieuwe EP ‘Rusten’ en zijn rol in de reclames van een bekende treinvervoerder.

aflevering #26 – Touren in Indonesië, schrijfprocessen en de visie van poppodia met Ciao Lucifer en Eric Delobel.

Deze aflevering gaat host @amberamsterdam het gesprek aan met Willem Wits en Marnix Dorrestein van Ciao Lucifer en hebben ze het onder andere over touren in Indonesië, lang met elkaar in de band spelen en de schrijfprocessen die ze als act doormaken. Ook bellen we met Erik Delobel over hoe de poppodia zich klaarmaken voor een frisse start dit najaar. Muziek is er van Lucky Fonz en Ciao Lucifer.

aflevering #24 – Subsidies aanvragen, touren in België, mentale gezondheid en eerlijke verdeling van Streaming- inkomsten met Aysha de Groot, Bob Donkers en Arriën Molema

Deze week gaat Amber in gesprek met zangeres Aysha de Groot (@meismuziek), @bobdonkers(manager) en @arrienmolema(@bampopauteurs) over het aavragen van subsidies, releasen in België en eerlijke verdeling van streaming-inkomsten. Verder wordt er dieper ingedoken op het persoonlijke verhaal achter de teksten van Meis. Verder is er ook muziek van Komodo en Someone. 

Aflevering #22 – De Popafdeling van het Conservatorium van Amsterdam met oprichter Jack Pisters en alumnus Jasja Offermans. Gideon Karting legt uit waarom je nooit met je idolen moet werken.

Deze aflevering gaat host Amber Roner het gesprek aan met oprichter van de Popafdeling van het Conservatorium van Amsterdam Jack Pisters en muzikante Jasja Offermans. Hoe zijn zij beide in aanraking gekomen met muziek en wat zijn hun meest memorabele momenten geweest in hun muzikale leven. Ook hebben ze het over de man-vrouwverhouding op muziekopleidingen, de herstelfase van een muziek gerelateerde blessure en hun favoriete muziek op dit moment. Daarnaast bellen we met de schrijver van het boek ‘Werk Nooit Met Je Idolen’. Waar Gideon Karting de muziekindustrie op komische wijze blootlegt. Verder is er muziek van onder andere Josephine Odhil en ALLY.

Aflevering #20 – Tik-tok, Kawina en nog veel meer met Sarah-Jane Musiq en Jaco van der Waal (Manager RONDÉ, Son Mieux en MAXINE) en Jeanne Rouwendaal (WIES).

Brood en Spelen bestaat precies twintig afleveringen! Host @amberamsterdam gaat deze week in gesprek met zangeres @sarahjanemusiq en de manager van @rondemusic@son.mieux en @_itsmaxine_ @jaco.ono (Dune Management) over hun visie op management, de beste social media strategie en inclusiviteit. Ook is er aandacht voor Kawina muziek, zoomen we verder in op Tik-Tok en bellen we met de Jeanne van WIES over hun nieuwe single ‘Meisje’. Muziek is er van onder andere WIES, Son Mieux en Sarah-Jane. 

Aflevering #18- Online en Offline marketing en promotie met Joost van Abeelen (013, Woo Hah) en Wessel van Hulssen (oa. Agents After All, Concert at Sea, Racoon)

Hoe Joost van Abeelen jou van je telefoon naar de moshpit van WOO HAH trekt en Wessel van Hulssen de social-alleskunner van o.a. Concert at SEA en Racoon is geworden. 🙌🎙

Host Amber Roner gaat in gesprek met @joostvanabeelen (@013poppodium@woohahfest) en @vvessel(@agentsafterall@concertatsea@royalparklive) over online en offline marketing. Hoe gaat het er achter de enen en nullen aan toe op het gebied van data, persfoto’s en marketing voor events in 013, festivals als Woo Hah, Roadburn en Concert at Sea en live-stream concerten. Ook is er muziek van @bennysingsmusic@slowflowanimal en @susannethiel

Aflevering #16 – Streaming, podcasts en NFT’s met Stan Steeghs, Freek Heinen en Sander Petit.

 In aflevering #16 van Brood en Spelen ontvangt Amber Roner de heren van @topcastmedia@stansteeghs en @freekheinen! 🚀

In het verleden hebben zij verschillende functies bekleed bij labels waaronder EMI, Warner Music en Armada. We praten dan ook over de samenhang tussen podcasting en streaming en hoe er een zo duidelijk mogelijk profiel geschetst kan worden van je luisteraar. Verder bellen we met “Dance-advocaat” @dedanceadvocaat over Non Fungible Tokens en wat voor voordelen dit kan hebben in de muzieksector. Daarnaast hebben we natuurlijk weer muziek. Dit keer van @froknroll@wearethevices en @faberyayo.

Aflevering #14 – Livestream verhalen en visie op talentontwikkeling met Tim van der Zalm (manager DI-RECT) en Hugo Schaap (3FM Talent coördinator)

Livestreamverhalen en visie op talentontwikkeling met @vanderzalmtim (manager @directband) en @hugoschaap(@npo3fm Talent coördinator). 🙌 (Check de link in bio).

Time flies when you’re having fun, want we zijn alweer bij aflevering 14! 🚀 Host @amberamsterdam gaat in gesprek met Tim van der Zalm over de succesvolle reeks live-stream concerten van DI-RECT op verschillende unieke locaties in Den Haag. Ook checken we in met Hugo Schaap, de nieuwe coördinator voor 3FM talent. Daarnaast is het een uitzending vol met muziek van onder andere @emil_landman@laurasjinmusic en @pink_oculus.

Aflevering #12 – Politiek in de popmuziek met Frank Kimenai (POPnl) en Peter Kwint (SP). Stemadvies hoor je van oa. van Aafke Romeijn, Imke Loeffen en Leeroy

Host Amber Roner gaat in gesprek met Frank Kimenai (POPnl) over de komende Tweede Kamer verkiezingen en de rol van popmuziek in de verschillende programma’s. Met zijn kennis van ondernemen en onderzoeken in de muzieksector gaan we hier verder met hem de diepte in. We bellen met Peter Kwint (SP) over de Popnota en het huidige popbeleid. Daarnaast lichten Pat Smith, Aafke Romeijn (BAM Popauteurs), Kimo van den Berg, Leeroy (Zwart Licht) en Imke Loeffen (Poppunt Gelderland) hun visie over het huidige politieke landschap toe.

Aflevering #10 – De Popronde met Chris Moorman, Janna Albada (welcome to the Village) en nieuwe muziek van REINDIER

 Deze week praten we met @c_moorman(@popronde) en @jannaananana (o.a. @villagefestival) over de online Popronde editie, Britney Spears en de nieuwe hype Clubhouse. Ook bellen we met @reindierworld over het verhaal achter zijn muziek.🎙

Aflevering #8 – de muzikale diepte in met Marc Hofstede (Ambassadors of Entertainment), Tessa Rose Jackson (someone) en Anne-Fay.

Deze week heeft Amber Roner gesprekken met Marc Hofstede (Ambassadors of Entertainment), Tessa Rose Jackson (someone) en Anne-Fay. 🚀 

Hoe komen zij deze periode door? Wat was de drijfveer van Tessa Rose Jackson om augmented reality te combineren met muziek? En welke wijze lessen moeten van onze gasten op een tegeltje? Verder bellen we met Anne-Fay over de totstandkoming van haar aankomende album. Muziek is er natuurlijk van Someone en Anne-Fay. Daarnaast laten we ook nieuw werk horen van Pieternel.

Aflevering #6 – een terugblik op ESNS met Pien Feith (Friendly Fire), Lars Kelpin (grap_adam) en ArriËn Molema (bam popauteurs). 

Host @amberamsterdam gaat in aflevering #6 in gesprek met Pien Feith (@friendlyfirenl), Lars Kelpin (@grap_adam) en Arrien Molema (@bampopauteurs). Ze blikken terug op de 35e, maar eerste onlineversie van @eurosonicnoorderslag. Hoe hebben ze de online editie van ESNS ervaren?
 
Maar nog veel meer! Hoe zit het met fair pay? Waar staan we met het aantal vrouwen in de muziekindustrie? En waarom Pien vindt dat het woord ‘bandje’ in de media niet meer kan? Je hoort het allemaal in deze aflevering van Brood en Spelen​.

Aflevering #5 – op naar Eurosonic Noorderslag met Megan de Klerk (@eut.band), Ronald Keizer (@blipagency) en Frank Janssen (ESNS)

In de vijfde aflevering van Brood en Spelen bespreekt host @amberamsterdam de digitale editie van @eurosonicnoorderslag. Hoe is het voor de acts om een liveshow voor een lege zaal te spelen en hoe is deze editie tot stand gekomen? Daarnaast bespreken we de vooruitzichten voor 2021 en touren in Groot-Brittannië na de Brexit. Te gast zijn zangeres Megan de Klerk (@eut.band), manager van @altingunband en @yinyinband
Ronald Keizer (@blipagency) en Eurosonic Noorderslag organisator Frank Janssen.

Aflevering #3 – Vrolijk het nieuwe jaar in met TAPE TOY’S Frontvrouw Roos van Tuil en producer Iwen Legro

In de derde aflevering van Brood en Spelen bespreekt Amber Roner met Roos van Tuil (@toosvanruil@tapetoyofficial) en producer Iwen Legro (@iwenlegro) hoe je een album op neemt in coronatijd, hebben ze het over professionalisering van je act en kijken ze vooruit op 2021. Ook komt het garantiefonds van Minister Ingrid van Engelshoven ter sprake, worden er ervaringen uitgewisseld over het belang van showcase festival Eurosonic Nooderslag en onthullen ze hun guilty pleasure op de playlist voor oudjaarsavond. Verder hoor je tracks van Phoebe Bridgers (@_fake_nudes_), @eut.band@b_e_a_c_h_t_e_n_i_s en @mctyphoon 🔥

Aflevering # 2 – Kerstaflevering met Lars Kelpin (Grap Amsterdam) en Jasper van Vugt

In de tweede aflevering van Brood en Spelen bespreekt @amberamsterdammet @jaspervvugt en @larskelpin de meest opvallende muzikale actualiteiten. Over doorbreken in coronatijd, het verkopen van je muziekrechten, de armoede die muziekjournalistiek heet en de vragen van beginnende muzikanten. Verder tracks van La Loye, Fridolijn en Sarah-Jane. 🔥

Aflevering #1- De Sprong met Lucas hamming en Jasper van vugt

Gasten: Multitalent Lucas Hamming en muziek journalist Jasper van Vugt. Van springen uit een vliegtuig tot Taylor Swift, van The Passion tot Danny Vera: we bespreken het allemaal in aflevering 1. Veel luisterplezier! 

Brood en spelen – trailer

Brood en spelen Spotify playlist

Luister de volledige tracks uit de podcast via de spotify playlist.

Brood en spelen trailer