Première Sysmo: gebarentaal van dirigent laat dertien percussionisten improviseren

SysmoKay Krijnen is de initiatiefnemer die Sysmo naar Amsterdam brengt. Sysmo  zijn dertien percussionisten onder leiding van een dirigent die met een gebarentaal alles improviseert en componeert: instant-composing. De muziek is enorm aanstekelijk en dansbaar.

Het concept is geïnspireerd op het enorm succesvolle ‘La Bomba de Tiempo’ in Argentinië waar elke maandag ruim 1000 bezoekers komen. Ook in Brussel is Sysmo na 3 jaar een groot succes, met maandelijkse goedbezochte shows. Ook was Sysmo onder andere te gast bij TedX.

Vanaf aanstaande woensdag is Sysmo nu ook wekelijks te bezoeken in Mezrab aan de Veemkade in Amsterdam. In Kunst & Cultuur praat ik met Kay Krijnen en percussionist Glenn Liebaut over Sysmo en hoe die gebarentaal in zijn werk gaat.

De première  van Sysmo is woensdagavond 7 oktober in Mezrab.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.