Fridolijn: ‘Catching Currents weerspiegelt wie ik ben en waar ik sta op dit moment’

Fridolijn_Credits_LauraAndalouFridolijn van Poll was zangeres van de band Finn Silver, waarmee ze na het verschijnen van hun debuutalbum Crossing the Rubicon in 2011 de wereld over gingen met misschien wel als hoogtepunt optredens in Japan. Je zou haar kunnen kennen van de band die de ultieme cover deden van Gotye’s Somebody that I used to know. Uiteindelijk besloot de band in de loop van 2013 uit elkaar te gaan.

Fridolijn begon met schrijven van liedjes over haar eigen leven, stond op podia met de Ladies of the Lowlands en vertrok naar London om te werken aan haar album. Op 27 oktober presenteert ze haar album Catching Currents in Bitterzoet. Vanaf 30 oktober ligt haar album in de winkels en deze week is de tweede single Frame This met videoclip online te vinden.

In Kunst & Cultuur praat ik met Fridolijn van Poll over de weg na Finn Silver, Catching Currents en haar ambities.

Foto: Laura Andalou