One Night Stand 2015: Een Goed Leven

een goed levenRegisseur Aaron Rookus die als derde in de serie korte films in de studio aanschuift. De serie korte films vormen samen de tiende editie van de One Night Stands, waarin talentvolle makersduo’s een productie maken die in premiere gaat op het Nederlands Film Festival eind september en begin oktober uitgezonden wordt op NPO3.

Aaron vormt een duo met scenarioschrijver Saskia Diesing en hun film draagt de titel Een Goed Leven. Het verhaal gaat over de uitzonderlijke relatie tussen Helen, een weduwe die van de ene op de andere dag financieel aan de grond zit, en student Joeri, die zijn wilde en luxueuze levensstijl bekostigt door als homo-escort te werken.

In Kunst & Cultuur praat ik met Aaron Rookus over zijn korte film, hoe de productie tot stand kwam en de samenwerking tussen hem en Saskia Diesing.

One Night Stand
Onder de titel One Night Stand presenteren NTR, VARA en VPRO dit jaar zes nieuwe films, gemaakt door veelbelovende regisseurs en talentvolle schrijvers. De films van 50 minuten zijn soms aangrijpend, soms komisch en altijd origineel. One Night Stand is een van de belangrijkste filmprojecten voor jonge, talentvolle filmmakers in Nederland. Dit jaar gaat de tiende lichting in première op het Nederlands Film Festival op zondag 27 september. De films worden van 4 tot en met 9 oktober uitgezonden op NPO 3. De film Een Goed Leven wordt 4 oktober 22.30 uur uitgezonden op NPO 3. Terugkijken kan via de website van de NTR.