Muziektheatergroep BOT speelt Ramkoers

RAMKOERS - Muziektheatergroep BOT - foto 1 Ilton K. Do Rosario Muziektheatergroep BOT speelt Ramkoers op Over Het IJ Festival van donderdag 9 t/m zaterdag 12 juli.

Na een succesvolle première op festival Karavaan in 2014 was RAMKOERS dé festivalhit van Festival Mundial en Deventer op Stelten. Met aanvragen van theaterfestivals uit Duitsland, Engeland, Zuid-Afrika, Zwitserland en Frankrijk speelt BOT deze muziektheatervoorstelling dit jaar voor de laatste keer in Nederland en voor de eerste keer in Amsterdam. In Kunst & Cultuur sprak ik met audiomachinist Geert Jonkers en Maike Fleuren van productiehuis Oost-Nederland over de voorstelling, het gebruik van machines als instrument en dat je niet bij de pakken neer moet zitten, maar altijd moet door gaan.

Synopsis
Wie iets heeft, heeft iets te verliezen. Maar wie geen risico neemt, komt ook niet vooruit. Daarom smijt BOT alle zekerheden overboord. Met grof geschut tarten ze het lot en beuken dwars door al wat onmogelijk lijkt: BOT is op ramkoers! Geen verhaal, maar een ware uitputtingsslag voltrekt zich als het viertal je met grote machines en kleine liedjes meeneemt van beukend hard tot breekbaar zacht. Op een speelvloer die voortdurend onder constructie is, verbaast BOT met houtje-touwtje-stuntwerk en grijpt je bij de strot met een haast onstuitbare stroom muzikaal vernuft. Materiaal dat waardeloos lijkt, is weerbaarder dan ooit en vormt zowel het instrumentarium als het decor voor een voorstelling die schuurt, raakt en roert. Een spectaculaire show met grote machines en kleine liedjes.

RAMKOERS is een productie van muziektheatergroep BOT, regisseur Vincent de Rooij (Dogtroep) & productiehuis Oost-Nederland. Donderdag 9 t/m zondag 12 juli 2015 te zien op Over het IJ Festival, in een loods op het HEMbrugterrein in Zaandam.

Foto: Ilton K. Do Rosario