Theater na de Dam: de Schillerbar

theater_na_de_dam_beeldmerk_cmyk_3Hotel Schiller aan het Rembrandtplein was tijdens het interbellum dé hotspot van artistiek Amsterdam. In de roemruchte hotelbar Café Schiller troffen schilders, dichters, cabaretiers, liedjeszangers en revueartiesten elkaar. Onder hen bevonden zich een groot aantal Joden. Na de Tweede Wereldoorlog was er dan ook een enorm gat geslagen in de amusementswereld van toen. De ooit zo beroemde bar en ontmoetingsplek van vele grootheden uit de kunstwereld verloor aan betekenis. Studenten van de Paul van Vliet Akademie zingen en verbeelden het toen zo bruisende artistieke leven, aangevuld met documentaire beelden en originele filmfragmenten.

In Kunst & Cultuur praat Amber Roner met regisseur Evert de Vries en pianist Mathijs Verhallen over deze voorstelling.

De Schillerbar is onderdeel van Theater Na de Dam en is maandag 4 mei om 21.00 uur te zien in Theater Bellevue.

In Kunst & Cultuur zongen Evert en Mathijs alvast één van de nummer van Dirk Witte, wat terugkomt in de voorstelling.

Theater na de Dam
Op de avond van de Nationale Dodenherdenking op 4 mei om 21.00 uur zetten theatermakers en artiesten in heel Nederland zich in om deze dag van extra betekenis te voorzien. Tijdens de zesde editie van Theater Na de Dam spelen gelijktijdig meer dan vijftig voorstellingen die ieder op hun eigen manier betrekking hebben op de Tweede Wereldoorlog.