Interviews: Celine Cairo, Clean Pete & Het Klankcafé

Celine Cairo_EP releaseIn Je Moeder op maandag op AmsterdamFM kijk ik vooruit naar wat er de komende week qua muziek te doen is in Amsterdam. Deze maandag spreek ik Celine CairoClean Pete en Louis Gauthier.
Celine Cairo
In november 2013 released Celine Cairo in de bovenzaal van Paradiso haar tweede EP: Follow. Samen met haar band, aangevuld met Ruben Hein op toetsen en de Ladies of the Lowlands als backing vocals, betovert Celine Cairo alle aanwezigen. Aanstaande vrijdag op Valentijnsdag staat ze met haar theatertour in de Meervaart in Amsterdam. Waarom je deze avond niet mag missen, vertelt Celine zelf.
[interview Celine Cairo]

Clean Pete
Voor de zussen Renée en Loes Wijnhoven van Clean Pete was 2013 al een prachtig jaar. Ze tekenden een platencontract bij Excelsior Recordings, speelden op Into The Great Wide Open op Vlieland en doken de studio in met Anne Soldaat. Dit alles resulteert in hun debuutalbum Al zeg ik het zelf. Op 17 januari van dit jaar brachten ze het album officieel uit in hun eigen dorp en een dag later speelden ze op Noorderslag. Deze week doen ze de albumrelease nog eens over in de kleine zaal van Paradiso en spelen ze op Grasnapolsky. Loes vertelt wat hun in 2014 nog te wachten staat.
[interview Clean Pete]

Het KlankcaféHet Klankcafe
Elke tweede zondag van de maand ben je welkom in het Klankcafé. Een live talk- en radioshow, waarin presentatoren Louis Gauthier (32) en Gerhardt (34) bezoekers en radioluisteraars in één uur door de wereld van de klassieke muziek leiden. Het café bevindt zich in kunstenaarssociëteit Arti et Amicitiae in Amsterdam en is gratis te bezoeken. Het Klankcafé begint om 16.00uur. Louis vertelt wie er deze eerste editie te gast zijn.
[interview Het Klankcafé]