Ongekend talent Maaike de Wit in Kunst & Cultuur

Maaike de Wit_AmsterdamFMAlles gebeurt met een reden is één van mijn motto’s. Zeker vandaag! Even geleden plaatste ik een oproep op Facebook dat ik op zoek was naar live muziek voor het programma Kunst & Cultuur op vrijdag op AmsterdamFM. Rivelino Rigters koppelde me per ongeluk aan Maaike de Wit. Jong (slechts zeventien), vriendelijk, aan de telefoon wat nonchalant, beleefd (ze zij nog net geen u tegen me),  maar vooral een vrouw die weet wat ze wil, bleek toen ik haar eenmaal ontmoette. Superlatieven schieten te kort, maar Maaike de Wit is vooral belachelijk getalenteerd.
Luister het interview en drie van haar liedjes: Sink or Swim, Wayfairing Stranger en Tenerife Sea.

Voor de uitzending had ik maar kort de tijd met haar kennis te maken. Tijdens de uitzending bijna nog minder, want dit interview staat in mijn top-5 van kortste interviews ooit met een studiogast. Maar dit alles met een goede reden, want wat een talent heeft deze jonge vrouw. Drie nummers spraken we af van te voren, so that happens. Het mooie aan de locatie van onze studio op vierde verdieping van de OBA is dat ik vanaf mijn plek kan zien wat er gebeurt in de bibliotheek. En Maaike de Wit bracht de bezoekers in beweging. Achter iedere boekenkast kwam een gezicht te voorschijn wat duidelijk wilde weten waar die stem vandaan kwam.

Hierbij haar muziek en vooruit ook het fragment van dat ultiem korte interview.
[Interview] [Sink or Swim] [Wayfairing Stranger] [Tenerife Sea]

Meer muziek van Maaike vind je op Youtube.