Hockeydames Amsterdam zijn zeker van de playoffs

Fotocredits: Pro Shots
Fotocredits: Pro Shots

Amsterdam is bezig aan een goede reeks wedstrijden. Met zes overwinningen op rij verstevigen ze hun tweede plaats op de ranglijst. Door de winst op MOP stelde het team van Alyson Annan een ticket voor de play-offs veilig. De wedstrijd in het Wagenerstadion was er één met twee gezichten. In de vierde minuut zorgde Eva de Goede uit een strafcorner voor de snelle voorsprong van Amsterdam. Het team wist elkaar goed te vinden en dwongen de dames uit Vught tot verdedigen.

De tweede helft werd het goede spel niet voortgezet. MOP creëerde zelfs enkele kansen, maar speelde te matig om echt te profiteren. In de 65ste minuut besliste Emily Hurtz op aangeven van Kitty van Male met de 2-0 definitief de wedstrijd in het voordeel van de thuisclub. Op de andere velden leed de concurrentie puntverlies, waardoor Amsterdam verzekerd is van in ieder geval een derde plaats aan het einde van de competitie.

Na afloop sprak ik voor AmsterdamFM Sport met coach Alyson Annan over de wedstrijd. [het interview]