Indianen, Bowy is Binnen en Zanillya in Kunst & Cultuur

Foto: Pim Hendriksen
Foto: Pim Hendriksen

Een gevarieerd uur Kunst & Cultuur op vrijdag 7 december 2012. Een tentoonstelling over Noord-Amerikaanse Indianen in de Nieuwe Kerk, een indrukwekkende korte film van One Night Stand en muzikaal talent uit de hiphop hoek.
Luister de interviews terug met adjunct-directeur Paul Mosterd van de Nieuwe Kerk, regisseuse Aniëlle Webster over Bowy is Binnen en met Grote Prijs 2011 winnares Zanillya Farrell.

De Nieuwe Kerk in Amsterdam presenteert in de winter van 2012/2013 een tentoonstelling over de artistieke tradities van indianen van het Noord-Amerikaanse continent: Indianen, kunst en cultuur tussen mythe en realiteit. Adjunct-directeur Paul Mosterd is in de studio en vertelt een bijzonder verhaal over de brief wat een bewijs is van het eerste contact tussen de Noord-Europeanen en Indianen als start van de tentoonstelling. [het interview]
Alle informatie over deze tentoonstelling vind je op de website van de Nieuwe Kerk.

One Night Stand is een van de belangrijkste, jaarlijkse filmprojecten voor talentvolle film- en tvmakers in Nederland. Acht duo’s van veelbelovende regisseurs en talentvolle schrijvers maakten een nieuwe korte film. Ik bel met regisseuse Aniëlle Webster over de film die zij maakte met scenarioschrijfster Hanna Bervoets: Bowy is Binnen. Een heftig verhaal gebaseerd op vier vrienden die in de rij voor een festival in de paniek van de menigte terecht komen. Aniëlle vertelt aan de telefoon over het verhaal en de tot stand koming van deze korte film. [het interview]
Heb je Bowy is Binnen gemist? Kijk hem terug via de website van One Night Stand.

Tot slot praat ik met Zanillya over het winnen van de Grote Prijs 2011 als eerste vrouw ooit in de categorie Hiphop, het overlijden van haar vader Bobby Farrell en haar nieuwe single Voetstappen die gaat over het rouwen om haar vader. Een openhartig gesprek met dit muzikale talent. [het interview]

Alles over Zanillya vind je op haar website.