Gouden Kooistra en Qeaux Qeaux Joans in Kunst & Cultuur

qeaux_qeaux_joans_no_man's_landTheater en muziek gaan zeer goed samen. Zo bleek in de uitzending van Kunst & Cultuur op vrijdag 30 november 2012. Met het nummer Golden Cage van het debuutalbum No Man’s Land van Qeaux Qeaux Joans opende we het tweede uur Kunst & Cultuur. Het had niet beter kunnen aansluiten bij de voorstelling van Theatergroep Troost: Gouden Kooistra.

Mijn eerste gasten zijn regisseur Gary Blufpand en schrijfster Hetty Kleinloog. Zij brengen met Theatergroep Troost het stuk Gouden Kooistra op de planken bij de Engelenbak 13 t/m 22 december. Het verhaal achter de man Sjoerd Kooistra, de horecamagnaat die zo in de problemen kwam dat hij de hand aan zichzelf legde in 2010. Hij was gevangen in zijn eigen imperium en wilde steeds maar meer: de beruchte gouden kooi. Het hele interview luister je hier.

 

QeauxQeauxJoansQeaux Qeaux Joans laat zich alles behalve in een hokje plaatsen. Haar debuutalbum No Man’s Land verscheen 5 oktober 2012 en is met open armen ontvangen. Met haar praat ik over haar achtergrond, de spelling van haar naam en over haar muziek. Een prachtig verhaal waar je deel van uit wilt maken. En dat kan komende januari, want dan staat ze met band op het podium van Noorderslag in Groningen. Luister hier het gesprek en haar live optreden bij AmsterdamFM terug.

Playlist van Qeaux Qeaux Joans: While the whole world is a sleep, What if en Natures Mistake. “Het laatste nummer staat niet op het album, maar had er eigenlijk op gemoeten”, zo vertelt ze zelf in ons gesprek.