Birgit Schuurman, Niet aaien en Dursun Erbay in Kunst & Cultuur

In het laatste uur Kunst & Cultuur veel live muziek en een vleugje theater. Mijn collega Lennah Koster is terug van weggeweest en zij heeft Johan Hoogeboom en Ludo van der Winkel uitgenodigd. Met hen praat ze over de voorstelling Niet aaien in theater Bellevue. Dursun Erbay is een mix van vele muziekstijlen. Wij bij AmsterdamFM zijn groot fan van zijn warme stem en funky pianospel. Anderen vergelijken hem met John Legend, Otis Redding &  Donny Hathaway. Ik ben vooral in afwachting van zijn debuutalbum. Aan het eind van dit uur vraag ik hem daarnaar, maar ook zal hij hier ons en jou thuis verblijden door plaats te nemen achter de vleugel. Mijn eerst gast is een duizendpoot als het gaat om muziek, acteren en nu dan dus haar eerste solovoorstelling. Het Grote Verlangen, komende maandag beleeft die de premiere in de Kleine Komedie. Zometeen praat ik met haar over haar voorstelling, maar we gaan nu eerst naar haar luisteren: Birgit Schuurman.Birgit Schuurman was misschien ooit bekend als zusje van Katja, maar dat is lang geleden. Zangeres, actrice in theater, maar ook voor televisie en film, stemartiest,  fotogeniek en nu dan met haar eigen liedjesvoorstelling: Het Grote Verlangen gaat ze het land in! De titel  klinkt in mijn oren herkenbaar en veelbelovend. Ik ben dan ook blij dat ze in de studio is.

De voorstelling het Grote Verlangen gaat komende maandag in premiere in de kleine komedie. Meer informatie over alle bezigheden van Birgit vind je op www.birgitschuurman.nl en informatie en kaarten voor de voorstelling vind je op www.dekleinekomedie.nl. Mis het niet, want het belooft een hele bijzondere avond te worden.

Ze worden nu al de verrassing van het cabaretseizoen genoemd: het trio Bas Maree, Johan Hoogeboom en Ludo van der Winkel. Volgende week staan ze drie dagen in Bellevue en maar op dit moment zitten Johan en Ludo hier in de studio. Mijn collega Lennah koster praat met hun.

De voorstelling Niet Aaien is maandag tot en met woensdag te zien in theater Bellevue. Meer informatie en kaarten vind je op www.theaterbellevue.nl

Het is niet voor het eerst dat Dursun hier is, zijn klanken klinken al s vanouds hier in de OBA. Maar ik ben zo nieuwsgierig wanneer ik zijn klanken ook thuis uit mijn speakers kan laten komen. Ik praat met hem over hoe snel we iets van hem mogen verwachten. Meer informatie vind je op www.dursunmusic.nl

Dit was het dan weer voor Kunst & Cultuur op vrijdag 21 oktober 2011. Het waren weer drie bomvolle uren, maar niet gertreurd volgende week zijn we er gewoon weer. Ik wil graag al onze gasten bedanken, mijn collega’s Robert van Altena en Tamar Tieleman voor de presentatie van het eerste en tweede uur. Mariana Aparicio, Marcia Sondeijker, Marjolein, Lennah Koster voor hun interviews. Leo Willemse voor zijn boekenrubriek, Metha Molenaar voor het uitzoeken van de niet live muziek Stephan Kraan en Steven Nijdam bedankt voor de techniek. Vanaf de vierde verdieping van de OBA wil ik jou bedanken voor het luisteren en namens mijn collega’s wens  ik je een heel goed weekend!

Mocht je ons niet willen missen we zijn iedere dag van 7-19 te beluisteren in de ether op 106.8FM op de kabel 103.3 en natuurlijk 24 uur per dag op internet. Of download onze App dan heb je AmsterdamFM altijd bij je! Terugluisteren? Check even onze website!