‘Weinig woorden, veel liedjes’

Dat is de voorstelling waarmee Sjors van der Panne in meerdere kleine theaters in Amsterdam te zien is. Op 3 december 2010 is hij samen met zijn pianist en steun en toeverlaat Eelco Menkveld bij mij aangeschoven in ons programma Kunst & Cultuur op vrijdag live vanuit de OBA. Voor mij de Sprookjesgelover? Liefde op het eerste gezicht, want zelden ontmoet je mensen die zo ontzettend muzikaal zijn, maar toch met een bepaalde onschuld op het podium staan. Nederlandse liefdesliedjes ook nog eens helemaal van deze tijd!

Ons gesprek ging over muziek maken, muziek beleven, over inspiratie, over Amsterdam, over waar vandaan en hoe nu verder. Maar uiteindelijk is het zijn muziek, zijn stem, zijn onschuld, waarmee hij de luisteraar of toeschouwer echt toelaat! Helemaal te gek! Ik ben z’n nieuwe grootste fan.

Een week later ben ik naar de voorstelling in de Roode Bioscoop geweest en hij maakt het waar: liedjes, veel liedjes. Van Kadanz, van Huub van der Lubbe, van Frédérique Spigt en van Frank Boeijen. Maar ook liedjes van onbekendere artiesten die je niet zo vaak meer hoort. Maar belangrijker nog een liedje van hem! Dat was eigenlijk het grootste kippenvelmoment van de avond: Weinig woorden, veel gevoel, Sjors’ liedje.

Op dit moment staat hij in de studio zijn eigen liedjes op te nemen. Spannend, maar vooral ook hard werken! Zijn cd verschijnt in januari en wil je nou niet de laatse zijn, die weet wie hij is? Wil je gewoon kunnen meepraten? Check http://www.veelliedjes.nl/ of ga kijken op 23 januari in de Engelenbak en beleef wat ik bedoel.

Van Sjors, veel liedjes!