Binnen zonder kloppen: Laura Estévez

Geheel onverwacht, voor mij vrij onaangekondigd, was ze daar ineens: Laura Estévez! Het voorprogramma van De Dijk in Paradiso. Ze schrijft op haar blog dat ze op haar tiende door het cassettebandje van Mariah Carrey zo is geraakt, dat ze besluit een beroemd zangeres te worden. Nu is ze 28 en een briljant zangeres dat is wat ze is!
Gister mocht ik m’n presentatieskills weer eens de ether van Amsterdam inslingeren bij onze uitzending Kunst en Cultuur op vrijdag live vanuit de OBA. Door de vele sneeuwval was het voor enkele gasten niet mogelijk naar de studio te komen, maar Laura is een Amsterdammer en is komen lopen! Samen met een aantal van haar bandleden: Patrick van Herrijhuijzen op toetsen en Dave Rensmaag en Angelo de Rijke op gitaar heeft ze de luisteraars een voorproefje gegeven en zeker wat warmte gebracht in besneeuwd Amsterdam.

Na hun laatste nummer ‘Talk baby talk’ moesten ze zich haasten om op tijd in Paradiso te zijn voor de soundcheck. Laat nu net op zo’n moment de hele stad plat liggen door de hevige sneeuwval en ijzel. Geen trams, geen bussen, geen treinen. Zoals Tamar vermeldde was het uitzicht vanuit onze studio net een Kerstkaart. Voor de band was het op dat moment vooral onpraktisch. Laura en haar mannen moesten lopend naar Paradiso.

’s avonds ben ik samen met een collega naar Laura gaan kijken in Paradiso. Haar stad, haar poptempel, haar droom. En daar stond ze in blacksexy het publiek van de Dijk weg te blazen. Nu nog in het voorprogramma, maar dat kan nooit lang meer duren. Dus wil je weten wie Laura is voordat anderen je voor zijn? Check http://www.lauradezangeres.blogspot.com/. Daar is te lezen: Laura Estévez zingt pop met soul & blues & rock ’n roll. Over foute mannen, over liefde, over drank en de nacht in Amsterdam.

And that’s her, Laura totaly rocks!