Presentator en redacteur Iedereen Live

Klik rechtsboven op de playlist om de verschillende interviews terug te kijken.

Functie: Presentator en (live-) redacteur
Programma: Iedereen Live
Datum: 30 maart t/m 5 juni 2020
Te zien via: KPN 70, Ziggo 13, Facebook, Youtube, Salto, nog een aantal kleinere kabelaars en op 6000 schermen in verzorgingstehuizen.

IedereenLive was de nationale verbindingszender in coronatijd. We gingen live vanuit alle woonkamers in Nederland en ver daar buiten. Iedere werkdag tussen 14:00 en 17:00, maakten we met een team mediaprofessionals 3uur live tv, met 3 verschillende hosts die iedere een vraag/probleem/verhaal/onderwerp behandelden samen met hun gasten & iedereen thuis. Dat was IedereenLive.

De interactie tussen host, gast & publiek was een unieke en nieuwe manier van TV maken. IedereenLive bood een platform voor verbinding en inspiratie in een tijd waarin we het hard nodig hadden. Iedereen kon te gast zijn bij onze hosts, met o.a. Beau van Erven Dorens, Aldith Hunkar, Alexander Klöpping, Romana Vrede en Roel Maalderink.

Ik heb als redacteur verschillende uren voorbereid voor oa. Rocky Hehakaija, Roos Schlikker, Carrie Jansen en Porgy Fransen. Het was heel bijzonder om in deze tijd de meest uiteenlopende gesprekken te hebben met meestal onbekenden.

Daarnaast heb ik zelf ook een aantal uren gepresenteerd vanuit mijn eigen huiskamer. Zo sprak ik op 22 mei 2020 met mijn gasten over hun mooiste herinneringen aan eerdere sportzomers. Juist nu er dit jaar geen sportzomer zal zijn, is de behoefte groot aan die verhalen over wat had kunnen zijn. Ik haalde herinneringen op met Wereldkampioen Judo Noël van ’t End, presentator Rocky Hehakaija en sportjournalisten Annemarie Postma, Gio Lippens, Willem Vissers en Nando Boers.

Op 3 juni 2020 was het thema: Vernieuwingen uit de coronatijd. Welke initiatieven, oplossingen en aanpassingen hebben hun werk drastisch veranderd? En wat nemen zij hiervan mee naar het ‘nieuwe normaal’? Line-up: 3FM DJ Vera Siemons, kunstenares Tinkebell, programmeur van Tivoli Vredenburg Tessa Hagen, tourguide in Rome Mario Baas en basisschool docent Saskia Eefting.

5 juni 2020 was de allerlaatste aflevering van Iedereen Live. Langzaam ging de wereld weer een beetje open, mensen bleven niet meer de hele dag thuis en gelukkig kregen de meeste freelancers die vrijwillig meewerkten aan dit programma weer opdrachten buiten de deur. Iedereen Live was een fantastische manier in crisistijd bij te dragen aan verbinding in de samenleving. Het allerlaatste uur blikte Marcel Bamberg en ik samen met presentatoren en redacteuren terug op tien weken Iedereen Live.

Het allerlaatste uur Iedereen Live op 5 juni 2020.