Kunstenaars broers Quistrebert, winnaars NN Art Award 2017

Van de vele inspirerende mensen die in 2017 op mijn pad kwamen, stolen de Franse broers Florian en Michael Quistrebert meteen mijn hart. Ze zijn beiden talentvol, ingetogen en ambitieus, maar zijn wel degelijk heel eigen in hun manier van doen en werken.

Een interessant kunstenaarsduo, niet enkel door hun familieband, maar omdat ze werken met de meest uiteenlopende materialen en technieken. Ze leveren een belangrijke bijdrage aan de vernieuwing van de internationale kunstwereld.
Hun werk is te zien in exposities overal in de wereld, waaronder Amerika, Polen, Duitsland, Frankrijk en Japan.

Voor NN maakt ik deze video in één van de ateliers van de Quistrebert broers, waarbij ik behalve regisseur ook de interviews deed. 1Camera verzorgde de opnames en montage.

In 2017 wonnen zij de NN Group Art Award, een vakprijs uitgereikt tijdens de internationale Art Rotterdam Fair. Behalve een geldprijs, heeft NN Group één van hun werken aangekocht voor de bedrijfscollectie: Beersplash II.

Het verhaal van deze serie schilderijen is even toevallig als tekenend voor de manier van experimenteren met materiaal van de broers. Tijdens een feestje is er een biertje over één van hun werken gevallen, wat natuurlijk eerst enige frustratie opleverde. Maar al snel zagen ze iets gebeuren, waarna ze bier zijn gaan gebruiken als basismateriaal voor deze werken.

Er is nog veel meer te vertellen over deze broers. Hopelijk krijg ik de kans dat binnenkort alsnog in beeld te brengen. Wil je nu al meer weten over Florian en Michael Quistrebert, doe jezelf een visueel plezier en kijk eens rond op hun website.

Gallerie Julliete Jongma in Amsterdam heeft enkele werken in haar vaste collectie, dus zeker een bezoek waard.