Zangeres Sarah Jane: ‘Ik wil dat mensen geraakt worden’

Sarah JaneZondag 19 juli organiseert Dox Records de Dox Family Afternoon in het Vondelpark Openluchttheater. Vanaf 15uur is iedereen welkom te genieten en vooral mee te swingen op de muziek van Charlene, Benjamin Herman en Sarah Jane.

De afsluiter, zangeres Sarah Jane won de poppijs 2014, liet zich begin dit jaar van haar meest gepassioneerde en muzikale kant zien op Eurosonic Noorderslag en is bij het grote muziek vooral bekend door haar optredens bij De Wereld Draait Door. Haar muzikale CV is er een op jaloers op te zijn. Zo was ze achtergrondzangeres van onder andere Glennis Grace, Sabrina Starke en Rita Marley. Ook werkte ze samen met Zwart Licht, maar sinds 2014 heeft ze gekozen de voorgrond te betreden. En met succes, want vorige week kwam een meisjesdroom uit en stond ze op het North Sea Jazz festival.

In Kunst & Cultuur sprak ik met Sarah Jane over dit optreden, haar passie voor de soul muziek en over de Dox Family Afternoon.