ESNS15: Mister and Mississippi komt met meer power op tweede album

Functie: Verslaggever
Opdrachtgever: KX Radio
Locatie: Eurosonic Noorderslag
Datum: 14 t/m 17 januari 2015
De Utrechtse band Mister and Mississippi (Maxime Barlag, Danny van Tiggele, Tom Broshuis en Samgar Jacobs) wist in 2012 met hun titelloze album al vele harten te veroveren. Met hun optredens op festivals als Dauwpop en Lowlands en het winnen van een 3FM Award en een Edison staat hun naam voor altijd in de Nederlandse geschiedenisboeken.
De fans wachten met smart op het nieuwe album en 30 januari is die dan ook daadwerkelijk te verkijgen: We only part to meet again.  De titeltrack van het album is een ode aan de moeder van zangeres Maxime Barlag die precies een jaar geleden plotseling overleed.
In twee jaar is de band enorm gegroeid en komt met meer power, meer energie en blazers op hun tweede album. Ieder liedje op het album vertelt een eigen verhaal. “De single Meet me at the lighthouse is een puur liefdesliedje,” vertelt gitarist Danny van Tiggele aan Amber Roner.
Foto: Linda Bouritius