Jubileum voor Record Store Day Nederland

rsdheader6Happy Record Store Day! Meer dan negentig onafhankelijke platenzaken zijn deze zaterdag podium voor een internationaal muzikaal feest: Record Store Day. Door het hele land zijn er ruim 250 in store optredens van bekende artiesten. Muziekliefhebbers kunnen hun hart ophalen met exclusieve releases zoals nieuwe liedjes, remixes en niet eerder uitgebracht materiaal. Kensington is dit jaar ambassadeur van Record Store Day in Nederland, maar ook onder andere Blaudzun, Danny Vera, De Staat en Go Back to the Zoo maken hun opwachting in meerdere platenzaken in het land. Alle optredens zijn gratis toegankelijk.

Voor oprichtster van de Nederlandse Record Store Day Marlein Parlevliet is deze editie meteen ook het vijfjarig jubileum. In Kunst & Cultuur op vrijdag vertelde ze aan over wat de bezoekers deze editie mogen verwachten en welke zorgen ze heeft over de enorme groei van het event. [Interview]