Bestseller Bonita Avenue als hoorspel op Radio 1

De bestseller Bonita Avenue van schrijver Peter Buwalda is vanaf 10 januari te horen op Radio 1. In opdracht van de NTR is het boek bewerkt tot 20-delig hoorspel, waarvan elke vrijdagavond om middernacht een aflevering wordt uitgezonden. In Kunst & Cultuur op vrijdag praat ik met regisseuses Vibeke von Saher en Marlies Cordia van de Hoorspelfabriek over waarom juist dit verhaal zo geschikt is als hoorspel en wat de magie is van het hoorspel. [het interview]

Bonita Avenue
Bonita Avenue is het verhaal van een angstaanjagende driehoeksrelatie die explodeert tegen het decor van de vuurwerkramp in Enschede. De ontploffing van S.E. Fireworks begeleidt het knallen van de relatie tussen Joni, de bloedmooie dochter van rector magnificus Siem Sigerius en fotograaf Aaron Bever. Een Griekse tragedie in de hedendaagse setting van een studentencampus volgens de oeroude wetten van bloedbanden versus internetporno.

De hoofdrollen in het hoorspel worden vertolkt door Jaap Spijkers, Georgina Verbaan, Waldemar Torenstra, Carine Crutzen en Ariane Schluter. Buwalda werd in 2011 voor zijn debuutroman Bonita Avenue genomineerd voor zowel de Libris Literatuurprijs, NS Publieksprijs als de AKO Literatuurprijs.