40 jaar Ruigoord, Fellini The Exhibition & The Normal Heart in Kunst & Cultuur

The-Normal-Heart-DelamarIeder vrijdag maak ik met collega’s het programma Kunst & Cultuur op vrijdag voor AmsterdamFM. Daarin brengen we verdieping in alles wat er te doen is op Kunst & Cultuurgebied in Amsterdam. In Kunst & Cultuur op vrijdag 19 juli vertelt Pijke Nouwen over 40 jaar Ruigoord, Programmeur van Eye Jan van den Brink over Fellini The Exhibition en acteur Kevin Hassing over The Normal Heart.
Lees verder voor alle interviews.

Ruigoord bestaat deze zomer 40 jaar. Om precies te zijn op 24 juli 2013. Dit wordt tussen 23 en 28 juli uitbundig gevierd met een internationaal symposium over culturele vrijplaatsen, gevolgd door een extra grote editie van zomerfestival Landjuweel.  Pijke Nouwen kwam naar de studio en vertelde over wat je allemaal kunt beleven de komende week op deze unieke plek in Amsterdam. [het interview]

Fellini-the-Exhibition-in-EYETot en met 22 september 2013 presenteert EYE een grote tentoonstelling over Federico Fellini, een van de gezichtsbepalende meesters van de naoorlogse Italiaanse cinema. Projectleider programmering Jan van den Brink vertelt in het telefoongesprek over deze expositie. [het interview]

 

NormalHeartPageThe Normal Heart is een aangrijpend en waargebeurd verhaal over de opkomst van de aidsepidemie in New York in de jaren ‘80. Het is voor het eerst dat het stuk buiten Amerika te zien is. In de vertaling van Coot van Doesburgh en onder regie van Job Gosschalk komt deze toneelhit deze zomer exclusief van 30 juli t/m 11 augustus naar het DeLaMar Theater in Amsterdam. Acteur Kevin Hassing vertelt alles wat je moet weten over deze indrukwekkende voorstelling. [het interview]