Winterplantage, Ouagadougou en Borneo Cultures in Brunei in Kunst & Cultuur

WinterplantageAmsterdamVan Amsterdam Oost via Brunei naar Burkina Faso. Dat is waar mijn gasten je deze middag brengen in Kunst & Cultuur op AmsterdamFM. Ik ga in gesprek met Bibi Heuvelink over de Winterplantage. Directeur van het Tropenmuseum Peter Verdaasdonk vertelt over een bijzondere tentoonstelling in Brunei. En Carole van Ditzhuyzen en Stan Vreeken praten over hun bijzondere reis naar Burkina Faso.

Bibi Heuvelink is projectmedewerker bij de Plantage Amsterdam. Mocht je willen ontsnappen aan de kou of juist willen genieten van de winterse taferelen in de hoofdstad dan kun je terecht bij de Winterplantage. Bibi vertelt alles over het programma van dit weekend in één van de mooiste buurten van Amsterdam. [het interview]

Tropenmuseum_BruneiVervolgens bel ik met Peter Verdaasdonk de directeur van het Tropenmuseum. Hij staat op het punt van vertrekken voor een hele bijzondere reis naar Brunei. Borneo cultures in Brunei and dutch collections. Tijdens het staatsbezoek aan Borneo wordt deze bijzondere tentoonstelling geopend in Brunei wat topografisch gezien onderdeel uitmaakt van Borneo. [het interview]

Tot slot nogmaals over de grens met Carole van Ditzhuyzen en Stan Vreeken van Tijdelijke Samenscholing. Zij zochten met enkel een foto en een naam in Burkina Faso naar de stamboom van de vader en oma van Carole. Zij staan dit weekend twee dagen in Frascati met het verhaal van deze reis verwerkt in hun voorstelling Ouagadougou. [het interview]
Ouagadougou