Eursonic Noorderslag interviews met Qeaux Qeaux Joans & Audio Adam

Foto door Sarah Oranje
Foto door Sarah Oranje

Functie: Verslaggever
Opdrachtgever: KX Radio
Locatie: Eurosonic Noorderslag, Groningen
Datum: 16 t/m 19 januari 2013

Eursonic Noorderslag 2013 zit er op. Ik reisde voor Shoudio, KX Radio en AmsterdamFM naar Groningen en sprak met veel muzikaal talent, zoals Qeaux Qeaux Joans, Audio Adam en Mozes and the Firstborn. Vanavond in Je Moeder op maandag een terugblik van 22-24uur op dit muziekfestival. Hier alvast een tipje van de sluier en luisteren doe je via www.amsterdamfm.nl

QeauxQeauxJoans ESNS13Qeaux Qeaux Joans releasde in oktober haar debuutalbum No Man’s Land en werd vrijwel direct uitgenodigd voor Noorderslag. Ze wordt één van de beloftes van 2013 genoemd en betovert het publiek met haar krachtige stem. Ook de kelder in de Oosterpoort van Groningen liet ze niet onberoerd. De trap stond vol met mensen die enkele tonen van dit muzikale talent wilden opvangen. Een prachtig debuut op Noorderslag. Voor het optreden vertelde Qeaux Qeaux Joans over hoe haar leven op z’n kop staat sinds de release van haar debuutalbum. [het interview]

Audio Adam bestaande uit Tjerk Koekkoek – Zang/Piano, Jasper Dijkstra, Gitaar/Zang, Ronald Maas – Basgitaar/Zang en Robert-Jan Zigterman – Drums stond voor de tweede keer op Eurosonic, maar deze keer wel op hele bijzonder podia. Zo deden ze een optreden in een leeg winkelpand midden in een drukke straat en als afsluiter waren ze te gast in de showcase van MTV legende Ray Cokes. Deze vier mannen uit Utrecht en Groningen releasden afgelopen november hun debuutalbum This is our home, liepen de deur plat bij 3FM en waren te gast bij de Wereld Draait Door. Ze vertellen wat hun plannen zijn voor 2013. [het interview]

Alle Eurosonic Noorderslag interviews door @Tamarrivka en mij zijn gemaakt met Shoudio, the location based audio app van @RoelandP en vind je op de website van Shoudio. De foto’s gemaakt door @SarahOranje vind je op Facebook/Shoudio.

Luister ook de andere interviews met Blaudzun, Broeder Dieleman, Mozes and the Firstborn en vele anderen.