Urfeld en Schlemiel in Kunst & Cultuur op vrijdag

UrfeldHet jaar eindigt voor Kunst & Cultuur op vrijdag met de indrukwekkende korte film Urfeld van regisseur Maurice Trouwborst uit de serie One Night Stand en een cabaretbelofte die 2013 opent in de kleine zaal van Theater Bellevue: Max van den Burg met zijn voorstelling Schlemiel.

Luister de interviews terug met Maurice Trouwborst over de korte film Urfeld en met Max van den Burg over zijn tweede solovoorstelling Schlemiel.

One Night Stand is een van de belangrijkste, jaarlijkse filmprojecten voor talentvolle film- en tvmakers in Nederland. Acht duo’s van veelbelovende regisseurs en talentvolle schrijvers maakten een nieuwe korte film. In een openhartig gesprek vertelt regisseur Maurice Trouwborst over zijn film Urfeld. Het scenario komt van de hand van Lotte Tabbers. In deze onschuldig beginnende roadmovie laat mediator Bram zich overhalen zijn norse, bejaarde vader voor een vriendenbezoek naar het Duitse dorp Urfeld te brengen. Eenmaal aangekomen komt Bram achter het werkelijke doel van de reis. Zijn vader is op jacht naar een oorlogsmisdadiger en wil korte metten maken. Een heftig verhaal geïnspireerd door het verhaal van de opa van Maurice. [het interview]

Heb je Urfeld gemist? Kijk hem terug via de website van One Night Stand. Meer informatie over Maurice vind je op zijn website.

Foto door Jeroen van Amelsvoort
Foto door Jeroen van Amelsvoort

Theater Bellevue opent het nieuwe jaar met de tweede solovoorstelling van cabaretier Max van den Burg genaamd Schlemiel. In deze voorstelling toont Max zijn groei als cabaretier. Het is een avondvullend programma vol energie, waarbij hij anekdotes, ergernissen en mooie momenten uit zijn leven deelt. Of zoals het persbericht meldt: “Hij raast als een ongeleid projectiel over het podium en geeft ruim baan aan zijn innerlijke ‘schlemiel’: de verliezer, de sukkel, de loser. Gewoon… omdat dat veel leuker is dan al die mensen die de beste, de snelste en de strakste willen zijn!” Een voorstelling waarin Max zich bloot geeft en je meeneemt door zijn leven. Met muzikaliteit, verschillende typetjes, zijn verhaal en een stukje verwarring op z’n tijd. 100% eerlijk, 100% Max van den Burg! [het interview]

Meer informatie over Max, de speellijst en kaarten vind je op zijn website.