Amsterdamse clubs doen het goed tijdens openingsweekend zaalhockey

Het is winterstop in de heren- en dameshockeycompetitie. Toch werden er vandaag hockeywedstrijden gespeeld – in de hoofdklasse zaalhockey. Na afloop sprak ik met Robert Tigges, damescoach Alyson Annan en Jacky Schoenakker van AHBC Amsterdam.
Hurley heren 1 won met 5-4 van HDM en een paar uur later zelfs met 2-10 van HGC. Ook waren er dameswedstrijden indoor. De huidige zaalhockey kampioenen van AHBC Amsterdam wonnen hun wedstrijden met 7-2 van Almere en maar liefst 14-1 van Kampong. De dames van Amsterdam zijn gepromoveerd naar de hoofdklasse zaalhockey en wonnen de eerste wedstrijd met 4-0 van Laren, maar verloren met 0-1 van Wageningen. Voor AmsterdamFM Sport was ik erbij en sprak na afloop met enkele betrokkenen.

Robert Tigges is een fervent liefhebber van het zaalhockey en was de drijvende kracht achter de uitslagen met dubbele cijfers. Aan hem de vraag wat is de drive om  bij een duidelijke voorsprong door te blijven hockeyen? [het interview]

Dames 1 van AHBC Amsterdam is een nieuwkomer op het hoogste niveau van het zaalhockey. Coach Alysson Annan over de leerpunten van haar team in het zaalhockey. [het interview]

Jacky Schoenakker over de eerste wedstrijden in het zaalhockey en de andere manier van spelen dan op het veld. [het interview]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.