Amerikaanse verkiezingen en Rutte II in een politiek uurtje bij #JeMoeder

Terug van weggeweest was het tijd voor enkele serieuze onderwerpen op de maandagavond bij Je Moeder. Deze week staat voor veel mensen in het teken van de politiek. Morgennacht de Amerikaanse verkiezingen: wordt het Obama of toch Romney? En wat te denken van de beëdiging van Rutte II: wat betekent dit kabinet voor de studenten?

Je Moeder’s hoogtepunten? De interviews!
Een les in Amerikaanse politiek door de directeur van BKB, Erik van Bruggen. Zij ontwikkelen strategische campagnes voor overheden, bedrijven en maatschappelijke organisaties. Maar vooral ook delen zij hun expertise met 25 aanstormende talenten en organiseren ze debatten. Op 6 en 7 november vindt de President’s Night en het All American Breakfast plaats in de Melkweg en de Stadsschouwburg, om op grootse wijze te vieren dat Amerikanen hun president kiezen. Erik van Bruggen legt eerst het verschil uit tussen de beide presidentskandidaten Barack Obama en Mitt Romney. [Het Interview]

Live meekijken naar de Amerikaanse verkiezingsnacht kan via een livestream vanuit de Melkweg op 6 november van 23-6uur.

Een maand geleden juichten alle studenten nog om het afschaffen van de langstudeerboete. Maar wat betekenen de plannen voor Rutte II nou eigenlijk echt voor de toekomst van onze hogescholen en universiteiten. Willemijn Boskma zit in het bestuur van de Interstedelijk Studenten Overleg. Zij geeft uitleg over de plannen van het nieuwe kabinet. [Het Interview]