Fresh Music Festival Appelsap maakt promotie via Guerilla-actie

De organisatie van het Amsterdamse festival Appelsap en omroep BNN hebben donderdagavond een guerilla-actie in Amsterdam gehouden. Organisator Rogier de Reiger was vrijdag 6 juli nog te horen bij Amsterdam FM in het programma Kunst & Cultuur op vrijdag.

De guerilla is strikt geheim gehouden en de vraag was hoever de legertruck met DJ Abstract, de hiphopformatie Zwart Licht, de organisatie, fans en promotiedames zou komen.

De legertruck trok door het centrum van Amsterdam en gaf op diverse locaties spontane optredens. De stoet begon bij de Marnixstraat en stopte op verschillende plaatsen in het centrum van Amsterdam. De tour eindigde op de Dam. Waar de politie ingreep, omdat er een vergunning nodig is om muziek te mogen versterken. Naast Zwart Licht, bestaande uit Hayzee, mc Akwasi en mc Leeroy, gaf ook de rappende loodgieter Lil’ Kleine een live-optreden vanuit de truck.

Ik was erbij als verslaggeefster voor AmsterdamFM en sprak met organisator Rogier de Reiger voor de start van de Guerilla-actie. [Het Interview]

Het is verboden zonder vergunning muziek te versterken. De politie grijpt na twee nummers op de Dam in. Toch is Rogier tevreden over de guerilla-actie. [Het Interview]

Amsterdamse rapper Lil Kleine geeft na afloop een reactie, maar ook zeker een voorproefje van wat je kan verwachten van hem als opener van Appelsap 2012.  [Het Interview] Lil Kleine had er zin in! Aan het begin van de actie greep hij alvast de microfoon.

Op het spuiplein spreekt ik enkele bekende en onbekende voorbijgangers.
– Ramon werkt op het Spuiplein en komt op de muziek af: [Het Interview]
– Yodi zag de guerilla op twitter en komt genieten van Zwart Licht: [Het Interview]
– Deze dames waren aan het winkelen en komen af op het geluid en de sfeer: [Het Interview]

DJ Reach is bekend met de organisatie van Appelsap en de urban muziek. [Het Interview]

Alle interviews zijn gemaakt met Shoudio: The location based audio app.

Fotografie: Roeland Landegent – @roelandp