Jungle By Night, Ruben Hein en Garrison Starr in Kunst&Cultuur

Op deze goede vrijdag besteed ik in Kunst & Cultuur op AmsterdamFM aandacht aan de muzikale hoogtepunten komende periode in onze hoofdstad. Te beginnen met Jungle By Night deze negenkoppige band presenteert 18 april in Paradiso hun debuutalbum Hidden. Sonny, Jac en Pieter vertegenwoordigen vanmiddag hun band en met hun praat ik over wat de hoge verwachtingen van de muziekindustrie met hun doet. In de categorie Jazz timmert Ruben Hein aan de weg. Hij treedt dit weekend op in het BIMhuis en straks bel ik met hem over zijn EP Revisited. Tot slot een buitenlands talent binnen de muren van AmsterdamFM. Ik ben supertrots dat ze hier is: Garrison Starr. Aan het eind van het uur praat ik met haar, maar we gaan eerst naar haar luisteren. Afbeelding
Negen jonge Amsterdamse mannen hebben zich de afgelopen twee jaar op een bijzondere manier op de kaart gezet in Nederland en Belgie. Op festivals als Lowlands, NorthSeaJazz, maar ook EurosonicNoorderslag zetten ze de zaal op hun kop. Niet voor niets zijn ze dan ook genomineerd voor een 3FM Award voor beste live act. En dan te bedenken dat ze 18 april pas hun debuutalbum presenteren. I’m proud to present: Jungle By Night.JungleByNight is dit weekend te beleven op Paaspop. Ga vooral kijken, want alleen dan begrijp je waarom ze genomineerd zijn voor een 3FM award voor beste live act. En doe deze mannen een plezier en stem dan meteen op ze. Het debuutalbum Hidden wordt 18april gepresenteerd in Paradiso, dus nog een kans deze mannen van dichtbij te bewonderen. Alle informatie vind je op www.junglebynight.com of voor kaarten ga je naar www.paradiso.nl.
Er valt meer muzikaal talent te bewonderen dit weekend in Amsterdam. Het Blue Note label is een thuis voor de allergrootste artiesten. Ruben Hein krijgt lovende woorden over zijn EP Revisited, uitgebracht onder de vleugels van dit jazzlabel. Vanavond toont hij zijn muzikaliteit in het Bimhuis, dus helaas kan hij niet bij mij aanschuiven. Maar gelukkig heeft hij tijd om aan de telefoon te komen. Vanavond dus in het Bimhuis Ruben Hein om 20.30uur. Alles over Ruben vind je op www.rubenhein.nl of volg hem via twitter @ruben_hein en voor kaarten kijk je op www.bimhuis.nl.

Ik eindig het uur, zoals ik het begonnen ben met live muziek en Paradiso of in dit geval Bitterzoet. Want mijn laatste gast is niet zomaar iemand. Zij komt oorsponkelijk uit Mississippi from Memphis, Tennessee. Ze heeft een rijke muzikale carriere achter zich liggen, maar timmert daar en tegen ook nog steeds aan de weg om wereldwijd bekend te worden. Samen met Jay Nash, vorig jaar bij AmsterdamFM te gast, is ze nu on tour in Europa. Komende zondag staan ze op de planken van Bitterzoet. A big warm welcome to Garrisson Starr. Alles over Garrison Starr vind je op www.garrisonstarr.com met dubbel r op het eind. voor kaarten voor komende zondag kijk je op www.paradiso.nl Jay Nash feat. Garrison Starr.

Met de prachtige klanken van Garrison Starr sluiten we deze uitzending van Kunst&Cultuur op  goede vrijdag af. We geven het stokje over aan onze collega’s van Amsterdam Vandaag op het damrak. Volgende week zijn wij er weer vanaf de vierder verdieping van de OBA aan de Oosterdokskade. Ik dank jou voor het luisteren, mijn collega’s Fabiola Veerman, Robert van Altena, Leo Willemse, Carlos Manso en Marcia Sondeijker. Namens mijn collega’s wens ik je een heel goed weekend! Fijne Paasdagen!