De Ana files, Circus Treurdier & Glitterazi in Kunst&Cultuur

In dit uur Kunst & Cultuur op vrijdag 23 december presenteer ik de Kersteditie 2011. In dit uur heb ik hele leuke gasten die elk op hun eigen manier bijzonder zijn. Zo schuift Rianne Meijer bij mij aan en met haar praat ik over haar boek de Ana files. Over anorexia en wat dat voor haar leven betekend heeft en nog steeds betekent. Verder heeft mijn collega Lennah Koster de heren van Circus Treurdier uitgenodigd.En we maken ons op voor de Kerstdagen en dat betekent veel feestje in en rond Amsterdam.Peter van Vught is dj en programmeur in Paradiso. En hij weet alles af van Glitterazi een feest wat nu al een fenomeen is op derde Kerstdag. Maar wat is radio zonder muziek en wat is een Kersteditie zonder Kerstmuziek??? Gewoon omdat dit de enige kans in het jaar is dat ik er voor uit mag komen, dat ik daar heel gelukkig van word. Maar ik begin met live muziek. Maarten van Praag!
Rond de Kerstdagen zijn we allemaal druk bezig met wat we dit jaar weer op tafel moeten zetten. Maar dat geldt niet voor iedereen. Zeker niet voor mensen met Anorexia. Rianne Meijer is journaliste en communicatiespecialist. Ze twittert er lustig op los, maar niet wetende wie er achter deze persoon schuilde ben ik begonnen in haar boek. De Ana files over 15 jaar anorexia. Indrukwekkend naar mijn mening en daarom ben ik blij dat ze er is.

Het boek de Anafiles is te koop via bol.com, maar ook in de grotere boekhandels te verkrijgen. Een eyeopener voor mensen met, maar ook zonder anorexia. En meer informatie over Rianne vind je op www.riannemeijer.nl of volg haar op twitter @globalistaa

Bij Kerst hoort muziek, maar voor de heren van Circus Treurdier is het meer dan dat. Thomas Spijkerman (artistiek leider) en Peter van Rooijen komen bij ons aan tafel zitten. Kerstavond organiseert Circus Treurdier voor de 4e keer de Circus Treurdier Nachtmis in het Rozentheater. Ze brengen op Kerstavond liederen, verhalen, acts, performances en hun eigen Treurdieriaanse Kerstgedachte. En Lennah Koster praat met hun.

Aanvang 23.00, einde: 3.00. Entree: vrijwillige bijdrage. Kom op tijd, wie het eerst komt, wie het eerst maalt! Adres: Rozengracht 117, Amsterdam. Zie ook:www.rozentheater.nl

December is een maand vol feestjes en dat weten ze in Paradiso als niemand anders. Daarom organiseren ze ook dit jaar weer Glitterazi  op derde Kerstdag! Even niet opzitten bij familie, maar helemaal los in drie zalen van de poptempel. Peter van Vught is programmeur en zelf ook dj en hij is hier om uit te leggen waarom we toch deze party echt niet mogen missen.Derde Kerstdag dus vanaf 22uur zijn de deuren open van Paradiso voor Glitterazi!!!

Zo met mijn muzikale collega’s sluiten we de Kunst&Cultuur Kersteditie af. Maar niet voor ik al onze gasten heb bedankt voor hun aanwezigheid. Mijn collega’s Marjolein Frijling en Tamar Tieleman voor de presentatie van het eerste en tweede uur. Beitske de Jong, Robert van Altena Lennah Koster en Fabiola Veerman voor hun interviews. Leo Willemse en Paul Rubsaam voor de boekenrubriek, Metha Molenaar voor het uitzoeken van de niet live kerstmuziek. En onze mannen van de techniek: Carlos Manso en Steven Nijdam veel dank. 


Ik wil jou bedanken voor het luisteren en namens mijn collega’s van AmsterdamFM wens ik je een heel warm liefdevol Kerstfeest. Meet veel foute muziek!!!We zijn er volgende week weer en morgen van 9 tot 11 uur Thijs Maalderink met het ochtendhumeur en vanaf 11 tot 13 uur zijn Tamar en ik weer te beluisteren met Je Moeder!!! Ajuus! Terugluisteren? Dat kan op onze website.