Maite Hontele, Wimie Wilhelm, Anne Vegter & Sjors van der Panne in Kunst&Cultuur

In dit laatste uur Kunst & Cultuur sleep ik je zo mee het weekend in. Op de redactie hadden we het over de beruchte sneeuwuitzending van vorig jaar. Laura Estevez was toen een van mijn gasten en zij en haar muzikanten moesten toen lopend naar Paradiso omdat al het openbaar vervoer plat lag. Nu een jaar later is het het welbekende hondenweer, dus om je een beetje op te vrolijken heb ik een aantal warme en leuke gasten deze middag. Dat doe ik niet alleen. Mijn collega Lennah Koster heeft Anne Vegter te gast en zij praten over poezie in de mooiste zin van het woord. Zelf ga ik vooral ontzettend bellen met twee fantastische dames. De eerste is Maite Hontele. Een lange blonde Nederlandse trompettiste met Colombiaans repetoire. En vervolgens bel ik met Wimie Wilhelm zij staat 23 december voor de laatste keer op de planken in theater de Meervaart met haar voorstelling: Eigen Zaken. Een One woman show met spitsige teksten, maar ook gevoelige momenten.  En natuurlijk hebben we live muziek! Alleen al als ik hem moet aankondigen vergeet ik even dat het buiten regent. Vriend van de show, maar vooral iemand waar ik heel trots op ben. Ik praat met hem over een bijzondere avond in Paradiso.

Toen ik haar opzocht voor een beetje achtergrond moest ik toch echt twee keer kijken, want bij de warme klanken van deze in middels in Colombia woonachtige Utrechtse had ik toch een heel ander beeld. Maite Hontele blond, lang en heel Nederlands qua uiterlijk is een beroemdheid in Colombia. Maar gelukkig komt ze ook af en toe terug naar Nederland. Zondag staat ze dan ook in het Tropentheater. Maar nu hangt ze aan de telefoon!

Maite Hontele is zondagmiddag om 15uur te zien in het tropentheater. Meer informatie vind je op www.tropentheater.nl maar kijk voor muziek van Maite vooral op www.maitehontele.com

Je kent haar misschien wel van Baantjer, Gooische Vrouwen of Zwartboek. Maar  ze doet het ook goed in het theater. Een One-womanshow vol met spitse grappen, maar vooral ook emotie dat is Wimie Wilhelm wel toevertrouwd. Haar voorstelling kreeg in het hele land lovende recensies en volgende week zaterdag speelt ze hem voor het laatst hier in Amsterdam. In de Meervaart. Wimie is onderweg, maar ik wilde graag nog even met haar bellen, dus het geluid kan iets minder zijn.

Volgende week dus op 23 december in de Meervaart de laatste voorstelling van Wimie Wilhelm: EigenZaken www.demeervaart.nl of www.bunkertheaterzaken.nl

Gedichten, proza, kinderboeken en theaterteksten: Anne Vegter maakt het allemaal. Ze publiceerde inmiddels vier dichtbundels, de recentste: Eiland Berg Gletsjer, werd alom bejubeld en is genomineerd voor de VSB Poëzieprijs 2012. Deze prijs wordt op 25 januari a.s. uitgereikt. En zondagmiddag geeft ze een voordracht uit eigen werk in het nieuwe cultureel centrum van Amsterdam: De Nieuwe Liefde. Anne Vegter zit nu bij ons aan tafel en Lennah Koster praat met haar.

Zondagmiddag in de Nieuwe Liefde draagt Anne voor uit eigen werk. Meer informatie vind je op www.nieuweliefde.nl

Ik vergeet spontaan dat het regent als ik luister naar de prachtige liedjes van Sjors van der Panne. Het gaat over het leven en over de stad Amsterdam. Inmiddels is het eigenlijk al een vriend van de show, maar hij blijft me verrassen. Volgende week dinsdag gaat hij iets heel bijzonders doen in Paradiso samen met Beau van Erven Doorens. Ook vandaag is hij niet alleen, maar samen met goede vriend en pianst Eelco Menkveld.

Meer informatie vind je op www.sjorsvanderpanne.nl ook kun je zijn liedjes vinden op spotify, maar niets is lekkerder dan zijn debuutalbum krijgen of weggeven voor de Kerst! voor kaartjes en meer informatie over komende dinsdag kun je terecht op www.paradiso.nl

Dit was hem dan weer voor deze week Kunst & Cultuur op vrijdag 16 december. Wij gaan met de klanken van Sjors en Eelco heerlijk het weekend in. Ik hoop jij thuis ook. Ik wil je dan ook namens mijn collega’s bedanken voor het luisteren naar AmsterdamFM. We geven het stokje over aan Casual Friday. Maar niet voor ik onze gasten bedankt heb en mijn collega’s Fabiola Veerman en Tamar Tieleman voor  de presentatie van het eerste en tweede uur, Leo willemse voor zijn boekenrubriek, Marjolein Frijling voor haar interview. Metha Molenaatr voor het uitzoeken van de niet live muziek, onze eigen mannen Carlos Manso en Roel Wildenburg voor de techniek. Ik hoop dat je volgende week weer luistert, want dan presenteren we de Kersteditie. Terugluisteren? Dat kan op www.amsterdamfm.nl