Richard Groenendijk & Erik van der Wurff in Kunst&Cultuur

Vandaag in Kunst & Cultuur schuiven twee hele bijzondere gasten aan. De eerste is Richard Groenendijk. Een betere omschrijving dan creatieve duizendpoot kan ik op dit moment niet bedenken. Cabaret, musical, radio en televisie je kent hem altijd wel ergens van. Ik praat met hem over zijn voorstelling ‘Alle dagen’ volgende week te zien in het DeLaMar. En vraag hem ook hoe hij zichzelf zal omschrijven. De tweede gast van dit laatste uur is Erik van der Wurff. Mijn collega Marcia Sondeijker heeft hem uitgenodigd om te praten over hun beider passie: de muziek. Erik is sinds 1962 een van muzikanten van Herman van Veen en heeft daarnaast een hele hoop andere concerten op zijn cv staan. Ook zal hij achter de vleugel plaatsnemen. Dus eigenlijk is mijn tip, donwload de app zet je koptelefoon op en kom naar de vierde verdieping van de OBA aan de Oosterdokskade, want deze middag wil je eigenlijk van dichtbij meemaken. Mocht dat niet kunnen geen nood, je kan ook heus thuis of op je werk meegenieten van al het bijzondere wat ons deze middag in de studio overkomt.

Hij studeerde ooit af als communicatiedeskundige, maar is daarna een hele andere weg ingeslagen. Toen ik me voorbereidde op dit gesprek kon ik alleen maar zeggen: o ja dat heeft hij ook nog gedaan. Wat te denken van panellid bij Ook dat nog? Deelnemer aan Wie is de mol? Maar hij had ook rollen in musicals als les Miserables en Hairspray. En zingen dat kan hij ook! Met zijn eigen voorstelling: Alle dagen toert hij op dit moment door het land. Volgende week staat hij in Amsterdam, dus ik ben blij dat hij hier vandaag is: Richard Groenendijk!

De voorstelling Alle dagen van Richard Groenendijk is volgende week dinsdag en woensdag, 13 en 14 december, te zien in het DeLaMar theater. Meer informatie en kaarten vind je op www.delamar.nl en alles over Richard zelf vind je op www.richardgroenendijk.nl

Erik van der Wurff (De Bilt 9 juli 1945) is een Nederlands pianist, componist producent en dirigent. Hij viel diverse malen in de prijzen, waaronder een Edison, de Louis Davidsring, en de Gouden Harp. Op 29 april 2009 werd van der Wurff geridderd in de orde van de Nederlandse Leeuw. Zijn grote passie is muziek. En een van de kunstenaars waar hij mee optreedt is Herman van Veen, die vanavond en morgenavond nog met orkest in Carre staat. Een grote eer dat hij hier is en dat is mede door mijn collega Marcia Sondeijker. Ze zijn beide aangeschoven.

Vanavond en morgenavond valt er nog te genieten van Erik van der Wurff op de planken van Carre samen met Herman van Veen. in januari komen ze terug. Voor meer informatie kijk je op www.hermanvanveen.com of op de website van Carre.

En met Tom Waits zijn we aan het einde gekomen van deze Kunst & Cultuur op vrijdag 9 december vanaf de vierde verdieping van de OBA. Ik wil al onze gasten bedanken voor hun komst naar de studio. ik wil natuuurlijk mijn collega’s bedanken, want zonder hun was deze uitzending niet zo’n feest geweest. Marjolein Frijling en Tamar Tieleman voor de presentatie van het eerste en tweede uur. Robert van Altena, Marcia Sondeijker en Fabiola Veerman voor hun interviews. Leo Willemse voor zijn boekenrubriek. Metha Molenaar voor het uitzoeken van onze niet live muziek. En de techniek was in handen van onze mannen: Carlos Manso, Steven Nijdam, Roel Wildenburg veel dank. We zijn er iedere dag van 7 tot 7 op de kabel, in de ether, via de app of via http://www.amsterdamfm.nl te beluisteren. Hier in de OBA houden wij het vandaag voor gezien, maar volgende week zijn we er gewoon weer. Namens mijn collega’’s wens ik je een heel goed weekend! Ajuus! Terugluisteren? Dat kan op onze website.