RomDam, Alexandra Broeder en de Stokers in Kunst&Cultuur

Hierbij het laatste uur van Kunst & Cultuur op de eerste vrijdag van december. Ik ben dol op feestjes. Dus eigenlijk is december dan toch een soort van mijn favoriete maand. Bij feestjes hoort namelijk goeie muziek. En daar weten wij bij AmsterdamFM wel raad mee. Dus we weten nog niet hoe we het gaan doen, maar dit laatste uur hebben we drie bands uit Rome & Amsterdam die deze week touren door Nederland als gelegenheidsformatie RomDam. De succesvolle opvolger van LonDam. Initiatiefnemer en cultureel ondernemer Rivelino Richters is hier om alles over deze week te vertellen. Verder hebben we nog de Stokers die normaal vrij hard spelen, maar voor vandaag een semi-akoestische set hebben voorbereid. Ik heb ze ontdekt op het Magneetfestival van afgelopen zomer en kan je beloven dat ze een enorme glimlach op je gezicht toveren met hun teksten en muziek. En mijn collega Marjolein Frijling heeft Alexandra Broeder uitgenodigd en met haar praat ze over de voorstelling van Golden Palace dit weekend nog te zien in het Rozentheater. Kortom een bomvolle uitzending, dus we gaan snel beginnen. Live performing Trip to Dover!Vorig jaar december zat onze studio vol met bands uit London en Amsterdam voor wat achteraf een succesvolle editie is gebleken van LonDam. Het succes is deze week voortgezet alleen dan op het gebied van de beste electro/rock underground acts uit Nederland en Italie. Automatofonic en Polymore uit Italie, Trip to dover uit Engeland en onze eigen BlackRockStar en initiatiefnemer Rivelino Richters uit Nederland.

Morgenavond dus nog te zien in Pakhuis Wilhelmina de afsluiter van de RomDam tour. Zorg dat je erbij bent!

Het leven is een feest, maar je moet wel zelf de slingers ophangen en juist daar hebben de personages in de voorstelling de vriendin van Harry! van theatergroep Golden Palace zo’n moeite mee.  Marjolein Frijling praat over deze voorstelling met Alexandra Broeder. De voorstelling van Goldenpalace is vanavond en morgenavond nog te zien hier in Amsterdam in het Rozentheater om 20.00uur. Meer informatie vind je op www.goldenpalace.nl of op www.rozentheater.nl

Ik zag de heren van de zomer op het Magneetfestival en moest meteen een cd van ze hebben, want wat een feest op het podium en wat een briljant gevonden songteksten. We hebben een plek gevonden in de agenda van deze heren, dus met trots kondig ik aan: De Stokers! Meer informatie vind je op www.destokers.com

Zo dat was het dan voor deze week Kunst&Cultuur op vrijdag! Graag wil al onze gasten bedanken uit Amsterdam, maar speciale dank gaat uit naar onze Italiaanse gasten en Trip to Dover uit Brighton van de RomDam tour. Daarnaast wil ik al mijn collega’s bedanken Tamar Tieleman en Bert Hana voor de presentatie van het eerste en tweede uur, Marjolein Frijling, Marcia Sondeijker, Robert van Altena en Fabiola Veerman voor de interviews. De fantastische techniek was in handen van Steven Nijdam, Carlos Manso en Roel Wildenburg. Leo Willemse bedankt voor je boekenrubriek. Terugluisteren kan via onze website. Goed weekend!