De bende van de Korenwolf, de dood leeft en Mrs. Smith & the boys from Brasil

Het culturele seizoen is alweer een maand van start en dat is te merken. Helaas hebben we in deze drie uur niet de ruimte om alles de revue te laten passeren, maar variatie bieden we wel. Zo heb ik vandaag in dit laatste uur Kunst & Cultuur te gast Femke Wolthuis en Eric Bergsma, zij spelen in de familiemusical de bende van de Korenwolf die volgende week woensdag in première gaat in het DeLaMar theater. Fabiola Veerman heeft de conservator van het Tropenmuseum uitgenodigd en praat met haar over de Dood Leeft. En wat is radio zonder muziek? Jesse Buitenhuis en Femke Smit zijn onderdeel van Mrs. Smith & The Boys from Brasil. Deze morgen speelde ze nog op het NS Tryout festival in Eindhoven, maar ik ben blij dat ze nu hier zijn op de vierde verdieping van de OBA. Straks praat ik met hun, maar eerst gaan we luisteren. 

Waar tegenwoordig de jeugd met een iPad weet om te gaan, zijn de meesten van ons waarschijnlijk opgegroeid met het lezen van de meest uiteenlopende boeken. Dan ben je vast ook verzeild geraakt in 1 van de boeken van Jaques Vriens de bende van de Korenwolf. Van deze kinderboekenserie is nu voor de tweede keer (de redding van de zwevende oma) een familiemusical gemaakt die volgende week de landelijke première beleefd in het DeLaMar theater. Femke Wolthuis en Eric Bergsma zijn onderdeel van de cast en met hen praat ik over het Geheim van de Zoenende Gasten.

Volgende week woensdag 5 oktober de landelijke premiere in het DeLaMar en nog enkele try-outs. Daarna is de familievoorstelling door het hele land te zien. Meer informatie en voor kaartjes kijk je op www.korenwolfmusical.nl

Elke dag sterven wereldwijd ongeveer 155.000 mensen. De dood is onontkoombaar, een onvermijdelijk deel van het bestaan. Of het nu gaat om die van onszelf of het overlijden van iemand om ons heen. In de tentoonstelling De Dood Leeft laat het Tropenmuseum zien hoe verschillend mensen wereldwijd met de dood omgaan. FabiolaVeerman praat met de conservator.

De tentoonstelling de Dood Leeft is vanaf 3 november te bewonderen in het Tropenmuseum. Meer informatie vind je op www.tropenmuseum.nl

Tropische Temperaturen buiten en zomerse klanken hier in de OBA. Veroorzaakt door Mrs.Smith & the boys from Brasil weer zo’n talentvolle band, waarop we als stad trots mogen zijn. Komende zondag spelen ze vanaf 15uur hier in de OBA in het theater van het woord. En dat is omdat in oktober en november het Brasil festival Amsterdam te beleven valt. Een kennismaking met Brazilie. Vanmorgen nog in Eindhoven, maar nu bij mij aan tafel: Jesse Buitenhuis en Femke Smit!

Wil je meer horen van deze te gekke band. Kijk dan op hun website www.boysfrombrasil.nl of kom komende zondag naar de OBA en op vertoon van jouw stadspas of je OBA pas kun je tot een uur voor aanvang een toegangskaart bemachtigen. En ook 14 oktober zijn ze te zien op het NS Try out festival op Amsterdam Zuid om 11uur en 13.30uur dat is gratis.

Time Flies when you’re having fun! Dus helaas zit Kunst&Cultuur op vrijdag er al weer op voor deze 30ste september. We gaan een fantastisch weekend tegemoet, maar niet voordat ik al onze gasten van vandaag heb bedankt. Mijn collega’s Bert Hana en Tamar Tieleman voor de presentatie van het eerste en tweede uur. Stephan Kraan en Steven Nijdam voor de techniek. Leo Willemse voor zijn boekenrubriek. Fabiola Veerman en Mariana van wie ik de achternaam niet weet voor de interviews. Ik wil jou bedanken voor het luisteren. Namens mijn collega’s wens ik je vanaf de vierde verdieping van de OBA een heel goed weekend! Tot volgende week! Terugluisteren kan via onze website.