Love 4 Horst & Butterflies Go in Kunst & Cultuur

De tweede vrijdag van juli heb ik een internationaal getint uurt voor je in petto. Want terwijl er in de Tour de France nog 193 renners over zijn die vandaag de 218 kilometer van Le Mans naar Chateauroux afleggen. En in Rotterdam de 36ste editie van het North Sea Jazz festival van start gaat, heb ik nog 56 minuten waarin ik je hopelijk weet te verrassen met een culturele reis.

Mijn gasten van vandaag gaan me daarbij helpen. Horst is kunstenaar en modeontwerper met zijn rootz in Ohio. En in aanloop naar de international amsterdam fashion week is morgen zijn modeshow te bewonderen hier in de OBA. Mijn andere gast is filmmaakster Josephine Hamming. En met haar praat ik over haar productie Go Butterflies Go, waarin ze een trektocht van de Atalantavlinder volgt. Maar vandaag nemen we ook afscheid van onze vaste columnist Paul Rubsaam. En natuuurlijk vraag ik hem naar wat die nu gaat doen. Kortom een bomvol uur, dus we gaan snel van start. En wat is radio zonder muziek: Mikael Mutti met Balanco Carioca!

Komende woensdag gaat de International Amsterdam Fashion Week van start. Een must see voor iedere modeliefhebber. Haute Couture is meer dan mode, het is eigenlijk kunst. Horst is een Amerikaanse couturier en morgen is zijn modeshow te bewonderen hier in de OBA. Maar Horst is niet alleen, hij is hier samen met Dorie van Dijk. En zij delen een liefde voor stoffen, maar vooral vilt. Met beide praat ik over ‘Love of Horst’ de fashionshow die morgen vanaf 16uur hier in de Openbare Bibliotheek te bewonderen is. Meer informatie vind je op www.horstcouture.com of op www.dovadi.web-log.nl

Gister gingen de geruchten dat hij onverwacht zou optreden in Paradiso, maar dat ontkrachtte Paradiso al snel via twitter. Maar de komende nachten geeft hij wel iedere dag een afsluitend concert op het North Sea Jazz festival. En onder welke naam je hem ook kent: Tafkap, His Royal Badness of Prince Roger Nelson. Zijn muziek kent iedereen! We gaan luisteren naar I would die for you.

De Vanessa Atalanta of terwijl de admiraalvlinder is één van de meest voorkomende vlinders in Nederland. Maar deze trekvlinders vliegen tijdens hun leven door heel Europa op grote hoogtes. Dat had ik nooit gedacht van een insect dat zich voortplant op de brandnetel. Maar toch intrigeert deze vlinder vele mensen, maar in het bijzonder Josphine Hamming. Zij is natuurfilmmaakster en volgde de Vanessa Atalanta op haar reis door Europa in de film Go Butterflies Go. En Josephine is in de studio.

Ben je nieuwsgierig naar de reis van de Vanessa Atalanta? Morgen 9 juli 2011 om 20.30 uur in de Buurtboerderij Ons Genoegen, Spaarndammerdijk 319 in Amsterdam (Westerpark). Reserveren kan via email naar info@gobutterfliesgo.nl

Met I’m a fool for you besluiten wij deze culturele reis van Kunst&Cultuur op vrijdag 8 juli. De dag in 1838 dat Ferdinand von Zeppelin de uitvinder van de Zeppelin  het levenslicht zag en door de mensen uit zijn tijd werd uitgemaakt voor Fool. Gelukkig zijn de tijden veranderd en bestond mijn gezelschap van vandaag alles behalve uit gekken.

Daarvoor wil ik al onze gasten van vandaag bedanken. Mijn collega’s Beitske de Jong en Lotte Alberts voor de presentatie van het eerste en tweede uur. Robert van Altena voor de redactie en zijn interview. Leo Willemse voor zijn boekenrubriek, Paul Rubsaam voor zijn allerlaatste column, Metha Molenaar voor haar fantastische keuze van de niet live muziek en Floris Tausent voor zijn comeback in de techniek.

Kun je ons niet missen? Niet getreurd al onze uitzendingen zijn terug te luisteren op www.amsterdamfm.nl en volgende week vrijdag zijn we er weer van 14-17h voor nu namens mijn collega’s vanaf de vierde verdieping van de OBA wens ik je een heel goed weekend! Dit uur terug luisteren? Check het AmsterdamFM archief.