Brixton Block Jam & Mrs. Smith and the Boys from Brasil in Kunst & Cultuur

Kunst & Cultuur op vrijdag live vanaf de vierde verdieping van de OBA aan de Oosterdokskade is weer heerlijk gevarieerd. Daarom nodig ik je van harte uit eens van dichtbij te komen luisteren, want de mooie rooie stoelen nodigen uit om even te gaan zitten en ook is er koffie en thee. Maar wat belangrijker en nog veel plezieriger is zijn de muzikale gasten van vandaag. Ook in dit uur gaan we het hebben over muziek, maar daarnaast nemen we ook afscheid. Paul Rubsaam leest zijn column. Verder is Rivelino Richters te gast en met hem spreek ik over Brixton Block Jam. Een nieuw cultureel initiatief op het Westergas terras volgend weekend. En Femke &Nathan zijn hier. Zij zijn onderdeel van Mrs. Smith en de Boys from Brasil. Ze zijn vanmiddag helaas niet compleet, maar ze spelen wel één nummer live, maar we beginnen met een nummer van hun album.


Cultuur moet blijven ook hier in Amsterdam. Wat betreft kunnen we onze nieuwe initiatieven hier in de stad niet genoeg promoten. Volgende week is er een nachtevent: Brixton Block Jam! met live muziek, live tattoo’s van de familie Schiffmacher, een skateramp met BMXés en natuurlijk hapjes & drankjes voor de liefhebbers. Rivelino Richters is hier om uit te leggen wat we gaan beleven op het Westergasterras.

Dus als je zin hebt in een leuk feestje of gewoon nieuwsgierig naar de live tattoo sessies dan ben je van harte welkom. Volgende week zaterdag 2 juli van ’s avonds 23 tot ’s ochtends 16uur @Gazz op het Westergasterras in Amsterdam. Voor meer informatie kijk je op www.tagsters.nl/brixton

Tropische Temperaturen, wie wil er nou niet van genieten tijdens de zomer. In 2008 vormde vier jonge talenten in de vooropleiding van het Conservatorium een band. En niet zomaar een band: Mrs. Smit and the boys from Brasil. Femke Smit en Nathan Klumperbeek zijn in de OBA en we hebben het over hun liefde voor muziek, maar ook over het openluchtoptreden in het Vondelpark morgen.

De opstelling van de volledige band is als volgt: Op de gitaar hebben we Jesse Buitenhuis, de basgitaar is in handen van Nathan Klumperbeek, het drumstel wordt bewerkt door Daan van Kasteren en in charge off the microphone is Femke Smit. Op hun website is te lezen: ‘Met liefde maar zonder ervaring met braziliaanse muziek begonnen ze wekelijks te repeteren. Al dat harde werk resulteerde in een te gek op treden in het openluchttheater in het Amsterdsamse Vondelpark. Na dit optreden was het lange tijd stil rond Mrs. Smit en ook the Boys lieten weinig van zich horen. Maar die stilte is voorbij, Mrs. Smit And The Boys From Brasil is back in business en heeft een geheel braziliaanse EP uitgebracht en speelt deze zomer onder andere op het Breda Jazz Festival! Dus geniet ervan en laat weten wat je ervan vindt!’  Morgen dus in het Vondelpark Ms. Smit en de Boys from Brasil. Meer informatie vind je op www.boysfrombrasil.nl en kijk ook even op facebook!

Dit was het alweer voor deze Kunst&Cultuur op vrijdag 24 juni. Niet getreurd want volgende week zijn we gewoon weer terug. Met ongeveer dezelfde opstelling als deze week, maar voor wie die nog niet kent, neem ik de tijd mijn lieve collega’s even te bedanken in de secondes die nog over zijn. Tyche van Bommel en Tamar Tieleman voor de presentatie van het eerste en tweede uur! Robert van Altena voor zijn interview. Floris Tausent en Ruben van Duuren voor de techniek. Leo Willemse voor zijn boekenrtubriek en de niet live muziek. Paul Rubsaam voor zijn column. Jij thuis of op je werk bedankt voor het luisteren. Namens mijn collega’s een heel goed weekend! Terug luisteren? Dat kan op de website van AmsterdamFM.