Vals Verlangen & Oma’s oma in Kunst & Cultuur

Deze week in het laatste uur Kunst & Cultuur op vrijdag de 13e is het zeker geen ongeluksdag. Alles behalve juist! Want in dit uur is Ida van Dril te gast en ik praat met haar over de voorstelling Oma’s oma, Paul Rubsaem komt langs met zijn tweewekelijkse Column, maar wat mij heel blij maakt is de komst van Carlo Strijk naar onze studio! Met hem heb ik het over de diepe dalen die hij gekend heeft, maar vooral het geluk dat er uit voort gekomen is. Op 1 april presenteerde hij  en zijn boek: Vals Verlangen. Over zijn nieuwe manier van kijken naar jezelf en naar het leven! De live muziek die ik had uitgenodigd is dinsdag al te gast geweest, maar ik wil je de mooie klanken van de Cubop City Big Band niet onthouden. Ze zijn dit weekend te zien in het Tropentheater, dus kijk even op http://www.kit.nl en dat allemaal, terwijl we aan het begin van het uur luisteren naar Wow i’karino.

Mensen die diepe dalen meemaken, leren vaak het leven extra te waarderen. Van televisiepresentator tot coach lijkt niet eens een hele logische stap, maar Carlo Strijk maakte het allemaal mee. En schreef het boek Vals Verlangen over zijn verhaal, wat hij ervan geleerd heeft en hoe hij nu anderen helpt met inzicht krijgen in hun leven. En ik ben zeer vereerd, want in zijn drukke agenda heeft hij plek gemaakt bij mij in de studio aan te schuiven. Wil je Carlo nou in het echt meemaken, ga dan voor een ultieme belevenis eens kijken. Bij de lezing op 20 mei aanstaande waar Carlo samen met Mariska Hulscher en Joost van der Leij in navolging van de succesvolle presentatie van zijn boek een lezing /seminar geeft over relaties. In de Nieuwe Liefde aan de Da Costakade 102 hier in Amsterdam. En meer informatie over Vals Verlangen en Carlo Strijk vind je ook op Facebook.Of op Carlo’s website: www.strijkenzet.nl waar je alles vind over coaching en trainingen.

Mijn tweede gast is Ida van Dril. Zij maakte samen met Fred Delfgaauw de betoverende, vrolijke en ontroerende voorstelling over herinneren, vergeten en accepteren: Oma’s Oma. Met haar praat ik over deze poppenvoorstelling voor kinderen en volwassenen, waarin ze kinderen bekend maken met het fenomeen dat mensen ouder worden. Ida weet uit eigen ervaring dat het gegeven dat oudere mensen dingen niet meer kunnen voor kinderen helemaal niet vanzelfsprekend is. Zij werd boos op haar oma en sloot zichzelf op zolder op. Ook zingt Ida nog een nummer uit de voorstelling. Oma’s oma is voor jong en oud en staat zondag 22 mei 2011 om 15.00 uur op de planken in Theater Vrijburcht. Voor meer informatie kun je terecht op: www.vetheater.nl.

En zo is ons programma Kunst&Cultuur op vrijdag de dertiende alweer voorbij. Terugluisteren kan op www.amsterdamfm.nl. Ik dank al onze gasten en mijn collega’s en volg ons vooral ook op Twitter en Facebook. Namens mijn collega’s vanuit de OBA een heel goed weekend!