Hans Liberg, de heksen van Venetie en Sam’s Piano in Kunst&Cultuur

Deze middag heeft mijn collega Beitske de Jong een bijzondere gast bij Kunst & Cultuur op vrijdag. Hans Liberg komt naar de OBA en neemt zelfs nog plaats achter de vleugel bij ons op de vierde verdieping. Beitske praat met hem over zijn voorstelling in Carré. Ook ik schuif aan bij Beitske met mijn gasten Lotte van Dijk over ‘De heksen van Venetië’ en live muziek is van Sam’s Piano. Een bijzondere combinatie van een Amsterdamse zangeres en een Londense gitarist. Bestel hun nieuwste album Flotsam&Jetsam

Een opera speciaal voor de hele familie. In 2009 ging in Rome Philip Glass´ Le Streghe di Venezia in premiere. Het muziektheater Amsterdam brengt de Nederlandse versie van dit sprookje ‘De heksen van Venetië’. Lotte van Dijk doet de inleiding bij de voorstelling en Beitske en ik praten met haar. De voorstelling is te zien in het Muziektheater in Amsterdam. En speciaal voor de jongsten zijn er twee voorstellingen per dag om 11.00uur en 14.00uur. Meer informatie vind je op wwwhet-muziektheater.nl

Dit hele uur brengen zij ons live muziek hier in de OBA Sam’s Piano! Gister presenteerde ze hun cd Flotsam & Jetsam. Het is een Amsterdams/Londense formatie, maar wie zijn ze eigenlijk. Dat gaan we ze vragen. Tessa Rose Jackson en Ben Longman schuiven bij ons aan! Kijk vooral op hun website en bestel het nieuwe album, want het is meer dan de moeite waard. Alles over Sam’s Piano kun je vinden op http://www.samspiano.co.uk/ of op myspace/samspiano.

Een heerlijke uitzending, met prachtige gasten. Vanavond borrelen wij met collega’s van AmsterdamFM en vieren we de lente.