Huub Stapel, Daphne Flint & Sjors van der Panne in Kunst&Cultuur

Op 26 maart begint de zomertijd en alleen daarom al kan mijn humeur niet meer stuk. Maar waar ik heel happy van word, waren mijn gasten van vandaag bij Kunst en Cultuur. Ik sprak met Huub Stapel over de theatervoorstelling de Kus die in het DeLaMar theater op de planken stond. En wie is er niet opgegeroeid met Annie MG Schmidt??? Daphne Flint speelt in de liedjesvoorstelling ‘Ik zou je het liefste in een doosje willen doen’ en ook zij kwam bij mij aan tafel. Maar wat is radio zonder muziek? Iedere laatste vrijdag van de maand, komt er een artiest van Musique Amis. Zij verzorgen huiskamerconcerten. Zondag 27 maart is de eer aan Sjors van der Panne en ik ben helemaal gelukkig, want vandaag was hij in onze studio samen met zijn pianist Eelco Menkveld.

De Kus is eind maart te bewonderen in het DeLaMar theater in Amsterdam. Een hele intieme voorstelling, waarin ‘hij’ ooit een cabaretfestival won, maar nu amuseert hij in een berenpak de jeugd in een landelijk pretpark. Op een dag loopt hij het bos in om na te denken hoe het verder met hem moet. Daar stuit hij op ‘haar’, de provinciale schone, die ook iets te verwerken heeft. Zij in deze voorstelling van Ger Thijs is Carine Crutzen. En hij is in het echt Huub Stapel, en hij was vanmiddag op de vierde verdieping van de OBA om over de voorstelling te praten.

Het verhaal is een wandeling door de heuvels van Limburg. Daar komen twee mensen die elk hun eigen ellende in het leven onder ogen moeten zien elkaar tegen. Zij heeft misschien wel borstkanker en is op weg naar het ziekenhuis voor de uitslag en hij zit in een artistieke dip, omdat hij een cabaretprogramma moet maken en niet zo goed weet hoe dat moet. Verder sprak ik met Huub over het verschil tussen mannen en vrouwen, want naast ‘De Kus’ staat hij ook op de planken met zijn solovoorstelling ‘Mannen komen van Mars en vrouwen komen van Venus’.

Ook mijn tweede gast staat eind maart in het DeLaMartheater. De liedjes van Annie MG Smidt wie kent ze niet? V&V Entertainment deed ook iets met dit gevoel en bedacht de voorstelling ‘Ik zou je het liefste in een doosje willen doen’. Een avond vol met herkenning en vooral ook een aandoenlijk eerbetoon aan deze schrijfster. Daphne Flint is musicalactrice en heeft meegedaan in Grease en We Will Rock You, maar nu zingt
ze iedere avond liedjes van AnnieMG. Daphne is echt een superleuke, enthousisaste vrouw, waardoor het een lekker vlot gesprek was.

De muziek kwam ook deze laatste vrijdag van de maand via MusiqueAmis. Want ook zij hebben Sjors van der Panne ontdekt. Hij komt binnenkort met zijn beloofde EP met acht prachtige nummers over zijn leven. Zijn eerste album, waar hij lang en hard aan heeft gewerkt. Maar de eerste zondag in de zomertijd staat hij in een intieme sfeer in HotelV met een huiskamerconcert – the extended version. Ik sprak met hem en zijn pianist Eelco Menkveld over muziek, de release van Sjors’ eerste EP en de voorbereidingen voor het huiskamerconcert. Ik kan niet wachten tot ik zijn muziek ook op mijn MP3 kan beluisteren.

Het was weer een heerlijke uitzending met prachtige gasten. Een goede afsluiting van de wintertijd en de maand maart.