Toon de Musical en Becoming Transnatural in Kunst&Cultuur

Iedere week is het weer een behoorlijke zoektocht om de juiste gasten te regelen voor Kunst&Cultuur op vrijdag. De meesten willen graag komen en praten over wat hun werk en vaak ook passie is in hun leven. Soms lukt het echt niet dat er iemand naar de studio komt in de OBA, maar er zijn pareltjes die je niet wilt missen. Dus bel ik met Jan Elbertse. Hij speelt in ‘Toon de Musical’. Klaas Kuitenbrouwer kwam wel naar de vierde verdieping van de OBA en met hem heb ik het over ‘Becoming Transnatural’ een tentoonstelling in het Trouwgebouw aan de Wibautstraat. Lennah Koster presenteert het laatste uur en praat over de fototentoonstelling ‘Enkeltje Schiphol’ en live muziek van Yori Swart.


Het is alweer bijna 11 jaar geleden dat Toon Hermans, één van Nederlands grootste cabaretiers, overleed. Op 8 december 2010 ging Toon de musical in premiere. Een productie van V&V entetainment. Alex Klaassen bekend van Gooise vrouwen speelt Toon Hermans, maar hoe kun je Toon’s leven laten zien zonder de fluitsjesman? Ik bel met Jan Elbertse en één van zijn rollen in de voorstelling is die van de fluitjesman. Toon de musical is te zien in de Meervaart en eindigt op 24 mei in Carré, dus mis het niet en bel snel voor kaartjes. Voor meer informatie kijk op http://www.toondemusical.nl/

Natuur en techniek er is bijna niets te vinden dat zo met elkaar conflicteert. Althans dat is wat ik dacht, maar niets lijkt minder waar. In Trouw aan de Wibautstraat is de tentoonstelling ‘Becoming Transnatural’. Over de mogelijkheden en combinatie van natuur en techniek. Van Klaas Kuitenbrouwer wil ik wel eens weten hoe dit zit. De tentoonstelling Becoming Transnatural is tot en met 4 april te bezoeken in het Trouwgebouw aan de Wibautstraat. En morgen is er dus het symposium, waarvoor nog enkele plaatsen beschikbaar zijn. Kijk voor meer informatie even op: http://www.trouwamsterdam.nl/ of http://www.transnatural.nl/.

Een uiteenlopende uitzending op de vrijdagmiddag van musical tot de vleesetende lamp. Verrassend! Maar wel erg leuk om te doen. Goed weekend!