Bye bye, Roode zondagen en Blauwe maandagen en Ibo Bakker in Kunst&Cultuur

Het derde en laatste uur Kunst &Cultuur op vrijdag 4 maart is gevuld met live muziek van Ibo Bakker. Ook praat ik met hem over zijn nieuwe cd en zijn optreden in Toomler. Mijn collega Tyche van Bommel praat over Roode Zondagen en Blauwe maandagen met Felix Strategier. En bij mij aan tafel Kuno Bakker en Gillis Biesheuvel. Zij zijn van het toneelgezelschap Dood Paard en spelen een variant op Shakespeares Othello genaamd ‘Byebye’.


Othello, de Moor van Venetië is een tragedie van William Shakespeare, uit 1603 of 1604. De belangrijkste thema’s zijn liefde, jaloezie, ambitie en wraak, maar bovenal hoe deze menselijke passies de val van een nobel man kunnen veroorzaken. Theatergezelschap Dood Paard heeft een eigen vertaling gemaakt van deze tragedie. Bij mij aan tafel Kuno Bakker en Gillis
Biesheuvel. Zij spelen ieder verschillende personages in dit stuk en samen zetten zij Othello letterlijk op de planken. De Nederlandse vertaling hebben zij ook zelf gedaan. De voorstelling Bye Bye is te zien in Frascati. Kijk voor meer informatie op http://www.doodpaard.nl/

Mijn collega Tyche van Bomemrl praat met Felix Strategier over Roode zondagen en blauwe maandagen in de Roode Bioscoop. Verschillende muziekmiddagen en avonden voor verschillend publiek. Een succesverhaal in één van de kleinste theaters van Amsterdam.

Ibo Bakker is straatartiest en dan vooral muzikant. Iedere zaterdag staat hij op de Noordermarkt met zijn liedjes over de stad Amsterdam. Ibo is in oktober ook te gast geweest in ons programma en hij is mijn held van de dag. Met hem praat ik over waar hij sinds de vorige keer allemaal mee bezig is geweest. Naast zijn liedjes is hij ook druk met schilderen. Ibo Bakker is live te beluisteren in Toomler bij ‘We Want More’. Daar staan ook Katarina Vermeulen en Eva de Jean. Kijk voor meer informatie op zijn facebook. Of op http://www.toomler.nl/

Dat is wat er het laatste uur van de uitzending was te horen bij Kunst & Cultuur op vrijdag 4 maart op AmsterdamFM. Goed weekend!