Een eerste indruk zegt niet altijd alles!

Een enerverende aankomst in Cambodja na 36 uur in 8 verschillende bussen, 1 tuktuk en vooral met het gevoel aan alle kanten te zijn opgelicht, veroorzaakte bijna een gevoel van spijt dat we Laos hadden verlaten. Na wat duw- en trekwerk met de tuktukdrivers rond middernacht en het toch proberen ons af te zetten bij een commissiehotel was ik overgelukkig dat de eigenaresse van het vooraf gekozen Familyguesthouse het hek voor ons opendeed.
Na een goede nachtrust bleek dat Nary, de eigenaresse, de naam van het guesthouse ook echt waar maakt. Want daar verblijven voelt ook echt alsof je deel uitmaakt van een familie. De kamer met twinbed en doublebed was uitzonderlijk schoon met warme douche en heerlijk stil. De menukaart was er één met enorm veel keus uit Westers en Cambodjaans eten en al gauw bleek dat Nary werkelijk alles voor ons kon regelen tegen een normale prijs. De ruimte waarin je binnenkomt is letterlijk hun huiskamer waar oma, zus, kinderen en bagpackers elkaar ontmoeten. Lekker hard de televisie aan met de BBC, BVN of TV5, iedereen op blote voeten en niemand komt ongemerkt binnen!

Een overheerlijk ontbijt gaf ons de energie SiemReap te gaan verkennen. En al snel kwamen we erachter dat de eerste indruk in dit geval totaal niet klopte met het gevoel dat deze stad uitademt. De mensen zijn zo relaxed en ontzetend vriendelijk. We hebben onze eerste dag hier dan ook doorgebracht met fruitshakes bij een prachtig fris café, de Singing Tree in ‘the Alley’ en daarna tussen de lokale bevolking op een binnenmarkt. Daar was werkelijk alles te krijgen van verswaren als vlees, vis en fruit tot jurkjes, tassen, slippers en souvenirs. Om onszelf wat extra op te vrolijken konden we het shoppen natuurlijk niet laten en wat souvenirs, jurkjes, tassen en het oefenen van onze afdingtechnieken hebben we onze mening bijgesteld: Cambodja is om van te houden!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.